Search

25 Şubat 2009 Çarşamba

3


Tavuk Ciğer Sote

Malzemeler;
400 gr Tavuk ciğeri
1 adet orta boy soğan
1-2  adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
kimyon, karabiber, kırmızı pul biber, tuz
domates veya kuru domates
1 adet mor soğan
yoğurt

Yapılışı;
Tavuk ciğerleri temizlenir kesilerek parçalara ayrılır iyice yıkanır
Soğan ince ince kıyılır sıvayağ ile yumuşayana kadar kavurulur
biberler doğranır , sarımsaklar ince ince kesilir kavurulan soğana eklenir, bir süre daha kavurulur
Kavrulan soğan ve biberlere tavuk ciğerleri eklenir, suyunu salıp cekene kadar kavurulmaya devam edilir, domates kurusu atılır
Baharatlar ve tuz eklenir pişene kadar kavurulmaya devam eder.
Mor soğan yarım ay şeklinde kesilip limon tuz ile harman edilir.  Sumak da ekleyebilirsiniz
yanına mor soğan ve yoğurt ile sıcak olarak servis edilir

Afiyet olsun












Pizza Hamuru Ve Salçası Yapımı

Pizza Hamuru Malzemeleri; (4 adet pizza için 25 cm)
350 gr un
25 gr yaş maya
1 su bardağı ılık süt veya su
1/2 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Tepsileri yağlamak için sıvıyağ

Hamurunun Yapılışı;
Mayayı ve toz şekeri ılık suyla (sütle) ezip 15 dk bekletelim
Yeterince tuz ve unun yarısını yavaş yavaş ilave edip karıştıralım
geri kalan unuda katıpyoğuralım
yoğurduğumuz hamurun ele ve kaba yapışması bitince hamuru yoğurma kabından alıp, içine sıvıyağ sürdüğümüz kaba alalım
Üzerine nemli bir bez örtüp hamur iki kat oluncaya kadar bekleyelim
mayalanan bu hamuru kaptan alıp kabarıklığı sönünceye kadar yoğuralım
Hamuru 4 eşit parçaya bölelim , bu hamur 25-26  cm büyüklüğünde 4 adet pizza tepsisi içindir
pizza tepsisini yağlayıp, hamurları kenarlarına yapışacak şekilde yaylım
bu hamuru istediğiniz her çeşit pizzada kullanabilirsiniz
Pizza Salçası Malzemeleri;
8 adet domates
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı etli biber
1 çorba kaşığı un
1/2 çay baedağı sirke veya limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet karanfil
1/2 parmak büyüklüğünde çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Pizza Salçası Yapımı ;
İnce kıyılan soğanı, orta ısılı ateşte ve sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuralım İnce kıyılan biberleri ilave edip 1-2 dk. daha kavurduktan sonra unu ekleyip 2-3 dk daha kavuralım ve ufak kestiğimiz domatesler ilave edelim
domatesler eriyip püre haline gelince , yeterince suyu, karanfilleri ve tarçını katıp hep beraber pişirelim
koyu bir kıvama gelince yeterince tuzu, toz şekeri ve sirkeyi koyup son birkere karıştırdıktan sonra ocaktan indirip bir süzgeçten süzelim.
Süzgecin içinde kalan posayı ezerek, salçaya ilave edelim
eğer salçamızın kıvamı tamam değilse biraz daha orta ısılı ateşte kaynatığ kıvama gelmesini sağlayalım
dilerseniz sarımsakta ilave edebilirsiniz.
Afiyet Olsun,










Mantar Kurabiye


Malzemeler ;
1 Paket margarin
2 adet yumurta
3 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kakao
Yapılışı;
Yoğurma kabının içine oda sıcaklığındaki margarin, kakao hariç tüm malzemelr konularak yoğurulur
kıvama gelince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, avuç içinde yuvarlanır
yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir
şişe kapağını kakaoya batırıp yuvarladığımız hamurları üzerine bastırıp cevirerek mantar şekli verin
kurabiyelerin şeklini verdikten sonra önceden ısıttığınız 170 derecede pişirin. çok çabuk piştiğinden yakmamaya dikkat edin
Afiyet olsun













Kedi Dilli Muhallebi Tatlı

Malzemeler;
1 paket vanilyalı puding
1 paket kakaolu puding
pudingleri hazırlamak için süt
1 paket kedi dili bisküvisi
bisküvileri ıslatmak için ılık süt
üzerine rendelemek için bitter çikolata
üzeri için hindistan cevizi
rendelenmiş ceviz veya fındık
Yapılışı;
Pudingler ayrı ayrı pişirilerek hazırlanır (ben kakaolu pudingi kakao ve keçi boynuzu pekmezini karıştırarak yaptım)
geniş bir borcama önce vanilyalı puding dökülür
Vanilyalı pudingin üzerine kedi dilleri dizilir
kakaolu puding bisküvilerin üzerine dökülür
Muhalebiler soğuduktan sonra üzerine hisdistan cevizi serpilir, çikolata ve ceviz rendelenir,
dilerseniz bu tatlıyı sakızlı muhallebi veya farklı çeşitte pudinglerle yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
















Ru-Sheim Yulaf Kepeği Ekmeği (lezzeti yeride diet ekmeği)


Malzemeler;
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
tuz
yeteri kadar ılık su
alabildiğince un
1.5 su bardağı Ru-Sheim yulaf kepeği
Yapılışı;
Yaş maya Sütün içinde eritilir
un yulaf kepeği tuz karıştırılır eritilmiş mayalı ılık süt ve ılık su eklenir eklenir
hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur gerekirse un yada su eklenebilir
derin ve yuvarlak bir tepsi yağlanarak hamur yerleştirilir üzerine çörek otu serpişir
mayası gelmesi beklenmeden 175 derecede önceden ısıtılmış fırında içi pişip ekmek kabarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun

















Peynirli Tepsi Böreği (Tembel Böreği)

Malzemeler;
4 adet yufka
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 şişe maden suyu
1 yumurta
susam veya çörek otu
Beyaz peynir - lor peyniri
maydonoz

Yapılışı ;
Beyaz peynir ve lor peyniri karıştırıp üzerine ince kıyılmış maydonozu ekleyip iç harcımızı hazırlayalım
Tepsiye yağlı kağıt serip ilk yufkayı kırıştırarak tüm tepsiyi kaplayacak şekilde taşırmadan tepsiye dizip üzerine iç harcımızın bir kısmını koyup üzerine diğer yufkayı yerleştiriyoruz en sonuncu yufkayı da serelim
Tepsideki yufka hamurlarını kare kare keselim
Derin bir kasenin içine süt, sıvıyağ , maden suyu ve yumurtayı kırıp çırpalım
çırptığımız sosu kare kare kestiğimiz böreğin üzerine heryerine eşit dağılacak şekilide dökelim
en üstüne susam yada çörek otu serpip önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

















Sebzeli Pirinç Pilavı


Sebzeli Pirinç Pilavı

Sebzeli Pirinç Pilav Malzemeleri ;
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı bezelye
1 adet büyük boy havuç
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet et bulyon
yeteri kadar domates kurusu
4 su bardağı ılık su
1,5 çorba kaşığı tereyağ
az sıvı yağ
üzeri için dereotu
Sebzeli Pirinç Pilav Tarifi ;
Pirinçler yıkanıp 20 dk soğuk suda bekletilerek fazla olan nişastası yıkanır , ardından süzülür
Soğan ve sarımsaklar ince ince kesilir,
Bezelye havuçlar yıkanır havuçlar küp küp kesilir
pilav tenceresine az sıvı yağ koyup önce soğan ve sarımsaklar kavrulur ardından havuç ve bezelyeler eklenerek kavrulmaya devam edilir
yeterince kavrulduktan sonra tere yağda eklenip, pirinçler de kavrulmak için ilave edilir, beyazlaşana kadar kavrulur.
et bulyon ılık suyun içerisinde eritilir
ılık su ekleyip (1 bardak pirince 2 bardak su şeklinde düşünülerek az yada daha fazla artırabilirsiniz) , üzerine domates kuruları koyup kısık ateşte suyunu çekip pişirilir
ateşten alınınca tencerenin sıcaklığını korumak için havluya sarılarak dinlendirilir.
üzerine ister bütün ister kıyılmış dere otu serperek servis edebilirsiniz.















Kestaneli Rulo Pasta

Malzemeler ;
3 yumurta
1 cay bardagı toz şeker
2 cay bardagı  un
1/2 limon kabugu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pasta dolgu malzemeleri;
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek k. tereyağ
2 yemek kaşığı kakao
500 gr haşlanmıs kestane
 Yapılışı ;
yumurta ile şeker mikser yardımıyla çırpılır
ardından geriye kalan hamur malzemeleri eklenir ve kaçarola ile çırpılmaya devam edilir.
yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye pasta hamuru dökülür ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
pişen hamur rulo halinde sarılır ve şekil alması için bekletilir
pasta dolgusu için tencereye süt un ve şeker karıştırılarak hafif ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir altı kapatılır vanilya ve tereyağ eklenir.
muhallebinin yarısı ayırılıp kakao karıştırılır.
rulo yapılarak şekil verilen hamur açılır yağlı kağıttan ayırılır içine sade muhallebi dökülerek yayılır , haşlanıp pure haline getirilen kestane koyup tekrar rulo haline getirilir.
rulo haline getirilen pandispanyanın üzerine kakaolu muhallebi sürülerek üzerine butun kestaneler ve hindistan cevizi ile süslenir.























15 Mart 2012

Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket (80gr) eti karam bitter çikolata
1 çay bardağı iri çekilmiş fıdık
1 çay bardağı yaban mersini
üzerine hidistan cevizi
yeteri kadar un (kek kıvamındab birazdaha katı olacak kıvamda)

Yapılışı ;
3 yumurtayı 1 su bardağı şeker ile köpürene kadar mikser ile çırpalım
vanilya süt sıvıyağ ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edelim
yaban mersini , kırılmış fındık ekleyelim ardından un ve kabartma tozunuda ekleyip kek kıvamından biraz daha katı bir karışım elde edelim.
borcama yağlı kağıt sererek kek karışımını kalıbımıza boşaltalım, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kabarıp pişene kadar bekleyelim içinin pişip pişmediğini anlamak için kürdan ile kontrol edebilirsiniz eğer kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
keki fırından çıkarmadan 2-3 dk önce eti karam bitter çikolatanızı kekin üzerine kırarak serpiştirin erirken çatal yardımıyla kekin üzerinde yayılmasını sağlayarak heryerine sürün
kabınızın içinde dilimleyerek soğuyana kadar dinlendirin
üzerine yaban mersini ve fındık serpip hindistan ceviziyle süsleyerek servis edebilirsiniz ,
hem çok pratik hemde hafif kekinizi afiyetle tüketebilirsiniz,















Kremalı Patates

Malzemeler;
3 adet orta boy patates
1 kutu krema
1 su bardağı süt
tuz , karabiber
kaşar rendesi
2-3 diş sarımsak
Yapılışı;
Patatesler yıkanıp soyulur, ve daire şeklinde dilimlenir
sarımsaklar soyulup ince ince dilimlenir .
dilimlenmiş patatesler derin bir tencereye konulup üzerine sarımsaklar serpiştirilip , karabiber ve tuz ile tadlandırılır süt ve krema eklenerek orta ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
yumuşayan patatesler ve karışım fırın kabına dökülüp üzerine kaşar rendesi serpilerek 200 derecede ısıtılmış fırında kaşar eriyip kıazarana kadar pişirilir.
 et ve köfte gibi yemeklerin yanında sıcak servis edilir.
Afiyet olsun,















Pazı Salatası

Malzemeler;
1 Demet pazı
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
tuz
Yapılışı ;
Pazıyı suda haşlayın , süzgecekoyup suyunu süzün
bir tavaya soğanı küp kesereke az sıvıyağda yumuşayana kadar kavurun, rendelenmiş havuçlaerı ekleyip kavurmaya devam edin
süzülen pazıyı alıp doğrayıp havuçların üzerine ekleyin, az daha kavurmaya devam edin
yoğurda sarımsakları rendeleyin , tuzunu ekleyip karıştırın , kavrulan pazıyı ateşten alın,  biraz soğutun
daha sonra yoğurt ve kavrulan sebzelerinizi karıştırın ,
ben üzerine azsıvı yağda kavrulmuş domates sosu ekledim , dilerseniz yoğurtsuzda servis edebilirsiniz o şekildede çok lezetli oluyor.





















Beşamel Soslu Lahana

Malzemeler;
1 adet orta boy lahana
250 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
tuz ve karabiber
Sos Malzemeleri;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz karabiber
üzerine kaşar rendesi
Yapılışı;
Lahananın yapraklarını kopararak ayırın
Tuzlu suyun içine yaprakları ataral haşlayın (oldukça yumuşak olacak şekilde)
lahana haşlanırken kıymayı kendi yağında kavurup soğanları ekleyip tuz ve karabiber ile tadlandırarak iç harcımızı hazırlayalım
yağı geniş bir tencerede eritip üzerine unu ekleyip karıştıralım tuz ve karabiberinide bu arada ekleyip sütü parça parça ekleyerek çırpalım , krema kıvamına gelen
Borcamı yağlayıp haşlanan büyük lahana yapraklarının bir kısmını altına yerleştirin
kıymalı harcı lahana yaprakların üzerine yayıp, geri kalana lahana yapraklarını üzerine yerleştirelim
en üste yine büyük lahana yapraklarını dizip hazırladığımız beşamel sosu üzerine yayarak dökelim
Lahanalara koyduğumuz beşamel sosun üzerine rendelediğimiz kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis yapalım ...
Afiyet olsun






















Fındıklı Üzümlü Nokul


Nokul Tarifi
Nokul Hamuru Malzemeleri;
2 yumurta (1 yumurtasnın sarısı üzerine sürülmek için kullanılacak)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz
1.5 öay kaşığı karbonat
bir iki damla limon suyu
Nokul İç malzemesi; (tüm malzemeler birbirine karıştırılacak)
1 su bardağı toz şeker
çekilmiiş fındık
kuru üzüm
tarçın
Nokul Tarifi , Nokul Nasıl Yapılır
En üste un ve karbonat kalacak şekilde tüm malzemeler bir yoğurma kabına konur en üste kalan kabartma tozuna bir iki damla limon sıkılır ve tüm malzemeler yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
hamur 3 veya 4 eşit parçaya ayrılıp beze haline getirilir, bu hamurlar hamur veya merdane yardımıyla hazır yufka büyüklüğünde açılır.

Nokul Nasıl Yapılır

iç harcını açtığınız yufkanın her yerine yayarak oklava ile ucundan alınıp oklavaya sarılarak rulo haline getirilir, arasından oklava çekilerek sarmal olarak tepsiye yerleştirilir geriye kalan tüm hamurlara da aynı işlem uygulanır.
Bıçakla parça parça kesilerek üzerine 1 yumurtanın sarısı sürülür , üzerine toz şeker serpilir (tarifin aslında yok)
180 dereceye ayarlanıp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
soğuk olarak servis edilir

















Kremalı Tavuk Çorbası

Malzemeler;
2 adet tavuk but
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet biber
3 diş sarımsak
su, tuz, karabiber
2 avuç şehriye
1 çorba kaşığı un
1 kutu krema
Yapılışı;
Havuç yıkanıp doğranır, soğan ve sarımsak kabukları soyulur, biber 2 ye bolunur yada bütün kalır,  tavuk butları ve su eklenerek haşlanır.
butlar yumuşayınca tencerenin altı kapatılır . but ve sebzeleri süzdürülerek tavuğun suyu alınır
başka bir tencerede sıyağda un kavrulur ardından tavuk suyu eklenir şerhiye de konularak kaynatılır
tavuk butlarının etleri didiklenir ve kaynamakta olan çorbaya konulur
şehriyeler pişince tuz ve karabiber atılıp krema eklenir karıştırılarak kaynatılmaya devam edilir.
dilerseniz baharatlar ile sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun










Mantarlı Omlet

Malzemeler ; 2 kişilik
5-6 adet mantar (sapları atılmış, yıkanmış ince ince dilimlenmiş)
2 adet yumurta
küçük boy soğan (mor soğanda çok yakışıyor)
1 adet biber (dilimlenmiş)
 2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı un
1/2 çay bardağı süt
tuz, sıvıyağ
dilerseniz karabiber, pul biber.
Yapılışı ;
soğan ince ince kıyılır tefleon tavada sıvı yağda yumuşayarak kavrulması sağlanır
bu arada  yumurta derin bir kasede çırpılır mumkuse çırpma teliyle yoksa çatalla
içine un ve süt eklenir çırpılmaya devam edilir
yumuşayan soğanların için dilimlenmiş biberler ve küçük doğranmış sarımsaklar eklenir
ardından mantar eklenir suyunu salıp çekmesi beklenir.
mantar suyunu çekince çırpılmış yumurta eklenir bir süre sonra tava sallanarak altının yapışmaması sağlanır yumurtanın diğer tarafı çevrilir sallayarak pişirilir
dilerseniz üzerine maydonoz kıyarak servis edebilirsiniz
Afiyet olsun,












Tarçınlı Kuru Köfte

Kuru Köfte Tarifi
Kuru Köfte Malzemeleri ;
3 kişilik
400 gr köftelik kıyma
2 adet orta boy soğan
1 adet tatlı biber
4 diş sarımsak
1 yumurta
1 çorba kaşığı domates sosu
1 su bardağı çekilmiş ekmek
maydanoz
karabiber, tarcın, kırmızı tos biber, pul biber,
kuru nane, kekik,kimyon
1 tatlı kaşığı karbonat
tuz
 Kuru Köfte Tarifi ;
soğan biber sarımsak soyulur 2 - 3 parçaya ayrılarak rondoda çekilir
ardından baharatlar, ekmek içi ve yumurtada ve kıyma hariç köfte malzemelerinin hepsi rondaya eklenir karıştırılmaya devam edilir.
karıştırdığınız harç geniş yogurabileceğiniz bir kaseye alınır ve kıyma eklenir karışım cıvık olması halinde ekmek içi ekleyelim
ve köfte şekli verelim
az yağda tavada önlü arkalı kızartın, dilerseniz ızgara olarak pişirebilirsiniz.
güzel bir mevsim salatası, patates kızarmatması eşliğinde servis edilebilir









Ayvalı Pazı

Malzemeler ;
1 demet pazı
1 orta boy ayva
1 orta boy soğan
yoğurt
kızrmızı pul biber
tereyağı
zeytinyağı
sarımsak
limon suyu

Yapılışı;
soğan soyulup ince ince doğranır
pazılar yıkanıp suda bekletilir
ayvalar çekirdeleri ve sert kısımları oyulup çıkarılır ve küp küp doğranır limon suyuna konulur
zeytinyağı tencere konup soğanlar yumuşayana kadar kavrulur
ardından pazılar doğranıp soğanlara eklenir, ayvalarda eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir
suyunu çektikten sonra tuzu ve baharatları eklenerek biraz daha kavurulur
ocaktan alınıp ılınması beklenir,
pazılar ılınırken yoğurta sarımsaklar rendelenir ve pazının üzerine konulur
soslıuğa veya tavaya tereyağ konup kızdırılır pul biber eklenip ocaktan alınır ve yoğurdun üzerine dökülür,
mis gibi ayvalı pazınız hazır.. ister yemek niyetine ister meze salataniyetine tüketebilirsiniz..















Beyaz Barbunya Yemeği (düdüklüde)

Malzemeler;
2 su bardağı beyaz barbunya
1 orta boy havuç
1 orta boy soğan
1 yeşil biber
3 diş sarımsak
sıvıyağ
su
tuz
kimyon,
1 yemek k. domates salçası
1 yemek k. biraz az biber salçası
Yapılışı;
soğanı ince ince doğrayıp sıvıyağda yumuşayana kadar kavuralım
ince doğradığımız biberleri ve yuvarlak yada küp doğradığımız havuçlarıda ekleyip kavurmaya devam edelim
salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım
suyunu, baharatlarını ve tuzunuda ekleyelim
barbunyaları ve diş sarımsaklarıda ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
15 - 20 dk sonra yemeğiniz hazır yanında pirinç pilavı yada bulgur ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun,








Cevizli Havuç Tarator

Bu günlerde bir miskinlik bir bezginlik sormayın koltuktaki köşe yastığı olmak istiyorum sanki bir sürü tarif var yine biriken ... birtürlü elim gitmiyor bahardanmıdır nedir bilmem ama bu bezginliği ve uyuşukluğu üzerimden atmalıyım ... bir süre sonra sevimi kreşe vermeyi düşünüyoruz tabi o kabul ederse yani bir nevi ilerleyen dönemler için alıştırmalık haftanın 3 günü o günlerde yalnızca 2 saat yani bir çeşit oyun grubu gibi tabi o kabul ederse şayet kabul ederse bende onu spor salonununda plates yaparak beklemeyi düşünüyorum :) bu durumda haliyle bende kilo vermeyi umut ediyorum :) umarım sevim izin verirde bende değerlendiririm bu zamanı yalnız başına birşeyler yapmayalı epey oldu insan anne olunca öncelikleri ve istekleri okadar çok değişiklik gösteriyorki kendini unutuyorsun kendin için birşeyler istemeyi bile unutuyorsun .. umarım oda bu duruma alışarak bana 2 saatlikte olsa bir yaşam alanı tanır ... tanımassada neyapalım üzülmek yok :) aslında daha önce kendim evde yaparım diye dvd ler almıştım ama sevim müsade etmiyor o uyuduğu zamanlardada ben ya yemek yapıyorum yada temizlik yada birazcık miskinlik o yüzden evde pilates yapma hayali suya düşünce bende kendim için birşeyler yapmak adına böyle birşey arzuluyorum umarım olur ... bunu gerçekten çok istiyorum
gelelim tarife
Malzemeler;
3- 4 Adet orta büyüklükte havuç
2-3 Diş sarımsak
1 - 1.5 su bardağı yoğurt
kırmızı pul birber ,nane ,  tuz
2 avuç iri çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı çiçek yağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı;
Havuçlarımızı yıkayıp traşlayıp rendeleyelim
çiçek yağında havuçlarımızı kızartalım tuzunu ekleyip ara ara kapağını kapatarak yumuşatalım
kavrulduktan sonra çekilmiş cevizleride içine ekleyip soğuması için dinlendirelim
yoğurdun içine sarımsakları rendeleyelim
soğuyan cevizli havuçları sarmsaklı yoğurda karıştıralım bu arada zeytinyağını ekleyelim
üzerine dilerseniz nane kırmızı pul biber ile süsleyip tatlandırabilirsiniz.


















Kızarmış Muz Ve Elma Tatlısı

Malzemeler ;
3 adet muz
2 adet elma
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1.5 çorba kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4-5 damla dr. oetker sıvı vanilya
3 çay kaşığı kabartma tozu
kızartmak için sıvıyağ
Üzeri için
dr oetker dekor şekeri
bal
ince kıyılmış ceviz içi
Yapılışı;
Un süt vanilya toz şeker, kabartma tozu bir kasede çırpılarak karıştırılır
muzlar 2 parmak kalınlığında kesilir, elmalar elma dilimi veya daire olarakesilir eğer daire olarak kesiyorsanız ortasındaki çekirdekleri çıkılarak simit şeklinde kesilir
Kesilen muz ve elmalar nişastaya bulanarak unlu karışıma batırılır
kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartılır
soğuyunca üzerine bal dekor şekeri ve ceviz serperek servis yapabilirsiniz
veya pudra şekeri, çikolata sosu yada yanında dondurma ile tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun,











Fırında Beşamel Soslu Brokoli

Malzemeler;
Bir bağ brokoli (top halinde değilde bağ halinde satılan çeşidi)
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
tuz karabiber
brokoliyi haşlamak için su
2 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı;
Brokolileri iyice yıkayıp gerekirse ayıklıyoruz geniş bir tencereye koyup 2-3 bardak su ile haşlayalım
brokoliler yumuşayınca suyunu süzüp bir borcama dizelim üzerine tuz serpelim.
bir tencereye tereyağını koyup unu yağda kokusu çıkana kadar kavuralım
karabiberi ve tuzu ekleyip yavaş yavaş sütü ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir
haşlanmış ve borcama konulmuş brokolilerin üzerine dökülür
rendelenen kaşar peyniri üzerine serpilir. 200C° ayarlanmış önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.







Yarma Çorbası

Malzemeler;
1 bardak yarma (bugday)
1 su bardağı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı un
tuz, nane , pul biber
tereyağ
7 bardak su
tuz yerine et bulyon veya tavuk bulyonda tercih edebilirsiniz
Yapılışı;
Geceden ıslattığınız buğdayları 7 bardak suda haşlayın
haşlanan suyun içine karıştırmak için bir kavanoza yoğurt, un , yumurtayı koyarak kapağını kapatıp sallayın
bu karısıma sıcak çorbadan ekleyerek karılımınızın ılınmasını sağlayın
ardından yavaş yavaş dökerek çorbanızı karıştırın yoğurdun kesilmemesi için hem yavaş ve karıştırarak dokulmeli hemde çorbanın içinde tuz olmamalıdır
tereyağını soslukta kızdırın üzerine nane ekleyin ben kırmızı biberi her tabağa ayrı atıyorum eğer siz oyle yapmıyorsanız bu aşamada kırmızı biberi ekleyebilirsiniz
kızdıdığınız naneli tereyağını çorbaya döküp karıştıırın en son tuzunu ekleyerek servis edin









Narlı Patates Salatası


Malzemeler ;
2 adet büyük boy patates
1/2 demet taze soğan
az roka
maydanoz
1 adet biber
dereotu
kırmızı pul biber, nane , fesleğen, karabiber
limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz
1/2 ayıtlanmış nar tanesi

Yapılışı;
Patatesler haşlanır
haşlanan patatesler soyulup küp küp doğranır.
biber taze soğan, maydonoz, dereotu, roka hepsi doğranıp patatesler ile karıştırılır
zeytinyağı limon suyu, nar ekşisi , tuz eklenir
en son baharatlar karıştırılır , üzerine nar taneleri serpip, servis edilir.
Dilerseniz farklı yeşilliklerde ekleyebilirsiniz.




Makarna Mantı

Uzun zamandır yapmayı duşunduğum bu makarna gercekten uğraşıma değdi oldukça basit gorunsede el oyaladığı bir gerçek yemesi ise 10 dk :)
ama guzel şeyler hep zahmetlidir öyle degilmi ??
Malzemeler ;
350 gr kıyma
1/2 paket mantı makarna (salyangoz)
2 adet soğan
karabiber , tuz
makarnayı haşlamak için su ve sıvıyağ
yoğurt
sarımsak
pul biber, nane, tereyağ
Yapılışı ;
Soğanları soyup kıymanın içine rendeleyip tuz karabiber ekleyerek içini hazırlayın
mantı makarnaları tek tek doldurun boşluk olmadan doldurmaya dikkat edin
Yeteri kadar suyu kaynatıp içine az sıvıyağ ekleyin, kaynayan bu suyun içine makarnaları atıp haşlayın
haşlanan makarnaları süzgece alıp süzdürün
sarımsağı rendeleyerek yoğurt ile karıştırın
tereyağını ocakta kızdırıp naneleri atın ocaktan almaya yakıp kırmızı biberlerinizi ekleyin ocaktan alın
geniş bir servis tabağına makarnaları koyun üzerine yoğurt onun üzerinede tereyağı dökerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder