200 gram
kadar kıyma
1 su bardağı civarı erişte
1 bardağı yoğurt
2 kaşık un
6 bardak kadar su
Kimyon, kırmızıbiber tuz ve karabiber
60 gram
kadar tereyağı
Kıymayı kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu ilave ederek yoğurun.
Küçük küçük parçalar alarak yuvalayın miskete
benzer küçük toplar yapın. 6 su bardağı kadar suyu tencereye koyarak kaynatın.
Kaynar suya 1 bardak erişte atarak pişirin. Erişteler pişerken misket büyüklüğünde
küçük köfteleri ekleyerek pişmeye bırakın. Bir kâsede un ile yoğurdu beraberce çırpın.
Az bir miktar çorbanın suyundan ilave edin. Yoğurtlu hamuru çorbaya ekleyin.
Eklerken bir taraftan da çorbayı karıştırmayı sürdürün. Kısık ateşte birkaç
dakika kadar pişirin. Bir miktar tereyağı eritin. İçine biraz da nane ve pul biber katarak
çorbaya ekleyin. Yemeğimiz hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder