Search

15 Şubat 2013 Cuma

Köfteli Erişteli Yoğurt Çorbası



200 gram kadar kıyma
1 su bardağı civarı erişte
1 bardağı yoğurt
2 kaşık un
6 bardak kadar su
Kimyon, kırmızıbiber tuz ve karabiber
60 gram kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane


Köfteli Erişteli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Kıymayı kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu ilave ederek yoğurun.  Küçük küçük parçalar alarak yuvalayın miskete benzer küçük toplar yapın. 6 su bardağı kadar suyu tencereye koyarak kaynatın. Kaynar suya 1 bardak erişte atarak pişirin. Erişteler pişerken misket büyüklüğünde küçük köfteleri ekleyerek pişmeye bırakın. Bir kâsede un ile yoğurdu beraberce çırpın. Az bir miktar çorbanın suyundan ilave edin. Yoğurtlu hamuru çorbaya ekleyin. Eklerken bir taraftan da çorbayı karıştırmayı sürdürün. Kısık ateşte birkaç dakika kadar pişirin. Bir miktar tereyağı  eritin. İçine biraz da nane ve pul biber katarak çorbaya ekleyin. Yemeğimiz hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder