Search

15 Şubat 2013 Cuma

Tam Buğday Unundan Bazlama


Tam Buğdaylı Bazlama malzemesi ;
Ev Yapımı Bazlama malzemesi ;
2 su bardağı tam buğday unu
2 su bardağı un + 1 su bardağına yakın un
yarım bardak süt
1.5 veya 2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı silme şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Tam Buğdaylı Bazlama Nasıl Yapılır ;
Ev Yapımı Bazlama
ılık su bardağını bir kaseye koyup üzerine tuz ve şekeri ilave edip karıştıralım ardından instant mayayı karıştırıp 2 dk bekleyelim 
2 su bardağı tam buğday unu ile 2 su bardağı beyaz unu hamur yoğurma kabına ortasını açalım ve mayalı suyu ilave ederek yoğuralım , yarım su bardağı sütü karıştırıp gerekiyorsa azar azar beyaz un ilave edelim , ben yaklaşık 1 su bardağı un ekledim, unun türüne cinsine göre bu oran değişebileceğinden göz kararı ayarlamalısınız
Hamuru elimizde yumuşaklığını hissedene kadar yoğurun bu süre biraz uzayabiliyor
daha sonra hamurun üzerine temiz bir bez örtüp , havlu ile sarıp hamur 2 kat büyüklüğe kadar ulaşmasını bekleyelim , mayalanması için ılık bir ortamda dinlenmeye bırakalım
yaklaşık 30 dk sonra 2 kat büyüklüğe ulaştığında hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp , merdane yardımıyla unlayarak açalım , enine 1 parmak kalınlığı yarısı kadar yeterli 
temiz bir havluya yuvarlak hamurları dizip üzerine havlunun kalan kısmını örtüp mayalanması için bir süre daha bekleyelim.
Teflon tavayı ocağa koyup altını açalım teflon ısınınca hamurları koyalım (Teflonu yağlamaya gerek yok yağsız oluyor)
ilk önce kısık ateşte daha sonra ocağının altını açarak önlü arkalı çevirerek pişirelim,
Pişen bazlamalara dilerseniz bir yüzünü tere yağ sürerek üst üste sıralayabilirsiniz, hafif ılındıktan sonra peynir kaşar , gibi kahvaltılıklar ile ya da ekmek olarak tüketebiliriz , 

Ve yemeğimiz hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder