Search

15 Şubat 2013 Cuma

Peynirli Dızmana Böreği Tarifi


Malzemeler
Beş bardak un
Bira mayası
1 Bardak civarı sut
1 çay bardağı kadar zeytinyağı
1 tane yumurta
Kafi miktarda tuz
Bir miktar su
Peynir
1 demet maydanoz
2 kaşık tere yağ
2 kaşık kaymak



Peynirli Dızmana Tarifi

Süt maya ve unu yoğurun. Yumurta ve bir miktar tuz ekleyin. Hamuru bir beze sarıp mayalayın. Maydanoz doğrayıp peynirin içine katın. Hamuru bezelere ayrılıp uzatın, üstüne peynirli harç koyun. Kenarlarını büküp bükülü bölümü alta gelecek şekilde önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Tereyağı ve kaymağı eritin. Dızmananın üstüne yağ sürün. 180 dereceye ısıtılmış fırına atıp kızartın. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder