Search

15 Şubat 2013 Cuma

Güveçte Brüksel Lahanası



Brüksel Lahanası Yemeği

Brüksel Lahanası Yemeği İçin Malzemeler ; 3 kişilik

300 gr Brüksel lahanası
2 adet patates
1 adet orta boy havuç
dilerseniz 1 büyük boy çarliston biber
7 adet soğan (arpacık olursa 12-15 adet olabilir) kullandığım soğanlar küçük boyluydu
1 baş sarımsak
tuz , dilerseniz baharatlar , karabiber ve pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı becel zeytinyağlı pratik
Sıcak su

Güveçte Brüksel Lahanası Yemeği Tarifi ;
Brüksel Lahanası Yemeği Nasıl Yapılır ;
Öncelikle güveci ısınması için ocağın üzerine koyalım ardından becel pratik koyup ısınıp, eriyip  kabarcıklar çıkarana kadar bekleyelim
ardından soyup yıkadığımız soğanları güvece koyup kavuralım, sonrasında iri şekilde doğradığımız biberleri de koyup kavurmaya devam edelim
Brüksel lahanasının dış kabuklarını soyup bol suda yıkayalım , varsa sararan kirli kabukları temizleyelim , suyunu süzdürüp güvece ekleyelim
diğer taraftan patatesleri soyup , iri küpler şeklinde dilimleyin , havucu yıkayıp daire şeklinde doğrayıp havuçları da güvece koyun
güveçteki sebzeler yumuşadığında 1 yemek kaşığı salçayı koyup kokusu çıkana kadar kavuralım en son patatesleri koyup , üzerini geçmeyecek ama tüm sebzeleri kapsayacak şekilde sıcak su ilave edin
Sarımsakları soyup , diş diş ayırıp yıkayalım , ve güvece koyup , kapağını kapatıp ocağın altını kısarak sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
Ve yemeğimiz hazır,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder