Sebzeli Yahni Tarifi
Sebzeli Yahni malzemesi ;
- yarım kilo kuşbaşı et
- 2'şer tane kereviz, patates, havuç , kabak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tane soğan
- sarmısak,sirke
- karabiber, yenibahar,kimyon, kekik ve top karabiber
- tuz,sıvıyağ
Sebzeli Yahni Tarifi;
- Etler tencerede suyunu çekene kadar pişirilir.bu adımı düdüklüde yapıyorum.etler suyunu çekince üzerine suyunu koyup düdüklüye kapatıyorum 20 dakika kafi geliyor.
- sebzeler soyulup ,doğranır.
- et pişince tencereye aktarılır ve doğranmış soğan ilave edilir.
- sebzelerde tencereye ilave edilir.
- 2 bardak suda salça eritilir ve baharat,sarmısakla beraber tencereye aktarılır.
- Hafif fokurdamaya başladığında kabaklarını atalım ..sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder