Search

14 Şubat 2013 Perşembe

Sebzeli Yahni Tarifi


    Sebzeli Yahni malzemesi ;
    • yarım kilo kuşbaşı et 
    • 2'şer tane kereviz, patates, havuç , kabak 
    • 2 yemek kaşığı salça 
    • 1 tane soğan 
    • sarmısak,sirke 
    • karabiber, yenibahar,kimyon, kekik ve top karabiber 
    • tuz,sıvıyağ
    Sebzeli Yahni Tarifi;
    • Etler tencerede suyunu çekene kadar pişirilir.bu adımı düdüklüde yapıyorum.etler suyunu çekince üzerine suyunu koyup düdüklüye kapatıyorum 20 dakika kafi geliyor. 
    • sebzeler soyulup ,doğranır. 
    • et pişince tencereye aktarılır ve doğranmış soğan ilave edilir.

    • sebzelerde tencereye ilave edilir. 


    • 2 bardak suda salça eritilir ve baharat,sarmısakla beraber tencereye aktarılır.

    • Hafif fokurdamaya başladığında kabaklarını atalım ..sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder