Search

15 Şubat 2013 Cuma

Un Helvası



Sıvı Yağlı Un helvası
Zeytin Yağından Un Helvası
Merhaba ;
Çok uzun süredir yapmak istediğim un helvası kandil olması sebebiyle de bu güne kısmet oldu, bir tane komşum var ona yapıp verdim, kandilini kutladım, hayırlı olmasını temenni ettim , çok yumuşak ve çok lezzetli oldu tarifim, lafı çok uzatmadan geçeyim tarife,





Un Helvası malzemesi (Zeytin yağı ile)
4 kişilik

1,5 su bardağı un
yarım su bardağından 1 parmak falza zeytinyağı
2 su bardağı su (Dilerseniz su yerine süt kullanabilirsiniz)
1 su bardağı şeker (dilerseniz fazlada olabilir)

Un Helvası Tarifi
Un Helvası Nasıl Yapılır;
2 su bardağı suyu tencereye koyalım içine şekeri koyup ılıklaşana kadar kaynatalım , bu işlemi helva kavururken yapabilirsiniz
Zeytinyağı bir tavada kızdırılır , içine un katılır ve karıştırılır , macun şeklide hal alıp karamel rengini alana kadar sabırla karıştırılır , hiç ara vermeden karıştırmaya ve altını yakmamak gerekir,
 ilk defa helva yapanlar için önemli not unun hafif rengini almaya başladıktan sonra çıkardığı koku yanık değil unun kavrulurken bıraktığı keskin kokudur,
Karamel rengini alması 30 dk kadar sürebilir , bıkmadan sabırla karıştırırsanız yumuşak ve güzel renkli bir un helvası elde edersiniz.
tencerede ılıklaşan su kavrulan una eklenir hızlı hızlı karıştırılır , su çok kısa sürede çekip , un ile karışarak helva halini alır ,ocağın altını söndürüp, tavanın kapağını üzerine kapatıp 5 dk dinlendirin
Dinlendiren helvayı istediğiniz gibi şekillendirip dilerseniz ılık dilerseniz soğuk olarak üzerine hindistan cevizi veya dilediğiniz bir malzeme ile servis edebilirsiniz.
Ve yemeğimiz hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder