Search

16 Şubat 2013 Cumartesi

Kıymalı Pide Tarifi



Yarım maya
1 su bardağı yoğurt veya süt
1 su bardağı fındık yağı, ayçiçek yağı yada zeytinyağı
Orta ılıklıkta su
Kâfi miktarda un
Üstüne yumurta sarısı
Pidenin İç Malzemeleri;
250 gram kıyma
Orta büyüklükte 1 baş soğan
Kafi miktarda baharat ve tuz

Kıymalı Pide Nasıl Yapılır

Soğanı küp şeklinde kesip kıymayla beraber kavurun. Tuzunu baharatını katın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilık suda mayayı ezerek eritin. Hamur malzemesini katıp muhallebi kıvamında bir hamur yapın. Hamurları bez ile sarıp mayalayın. Hamur mayalanınca un ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru dinlendirmek için bir kenara alın. Hamurdan bezeler oluşturup yumurtanın beyazını üstüne sürün. Daha önceden hazırlamış olduğunuz harcı ilave edin. Hamurun kenarlarını pide şekli vererek kıvırın. Üstüne yumurta sarısından sürün. Önceden yağlanmış tepsiye yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırına koyup üstü kızarana dek pişirin. Sonra fırından çıkarın. Pidenin üstünü yağlayıp yeniden fırına yerleştirin. 10-15 dakika civarı pişirin. Pideniz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder