Etli Kereviz Yemeği İçin Kullanılacak Malzeme
2 orta boy kereviz
1 orta boy soğan
1 havuç
1 kaşık salça (arzuya göre domates ve biber salçası
karıştırılarak kullanılabilir)
Zeytinyağı
3 kaşık domates sosu veya sulandırılmış salça
Su
3 avuç haşlanmış nohut
2
cm uzunluğunda yaprakları da dahil kuşbaşı doğrayın. Kerevizleri
doğradıktan sonra bir süre suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağı
tencereye eklenip üzerine yemeklik doğranmış soğan ilave edilin.
Etli Kereviz Yemeği Tarifi
Düdüklü tencereye et ve suyu koyun. 15 - 20 dakika kadar bir süre haşlayın. Soğanı küp şeklinde yemeklik doğrayın. Havucu doğrayın. Kerevizin saplarından 4 - 5 tane ayrın.
Havucu doğrayıp soğanlara ilave edin. Soğanı ve havucu kavurarak
yumuşatın. Domates sosu veya kafi miktarda sulandırılmış domates salçasını tencereye
ilave edilin. Üstüne haşlanan etleri de koyarak kavurun.
Ek olarak tercihen yarım domates salçası ve yarım biber
salçası olacak şekilde 1 kaşık daha salça eklenir. Bir süre daha kavrulur ,
kerevizler sapları ile beraber ilave edin. Hepsi bir arada 1 - 2 dakika daha kavrulun.
Kerevizlerin hemen üstüne gelecek kadar su ekleyin. Tuzunu
baharatını da koyup kısık ateşte ve kerevizler yumuşayana kadar kapağını kapatarak
30 dakika kadar bir süre pişirilin. Haşlanmış nohutu ilave edip 10 dakika daha
pişirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder