Search

15 Şubat 2013 Cuma

Kremalı Şehriyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır

Malzemeler

2 parça tavuk butu
1 tane havuç
1 tane orta boy soğan
1 biber
3 diş sarımsak
Su, tuz, karabiber
2 avuç civarı şehriye
1 çorba kaşığı un
1 paket krema


Kremalı tavuk çorbası Tarifi


Havuçları yıkayın ve ince ince doğrayın. soğanın ve sarımsakların kabuklarını soyun, biberi doğrayın. Tavuk butlarını haşlayın. Tencereyi ocaktan alıp but ve sebzeleri süzün. Tavuk suyunu bir kenara ayırın. Unu kavrup içine tavuk suyu ve şehriyeyi ekledikten sonra tekrar kaynatın. Butun etlerini çorbaya katın. Tuz karabiber ve kremayı koyun. Baharatlarını ve yeterli miktarda tuzu atın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder