Search

9 Mart 2013 Cumartesi

Tarçın Ruloları Tarchy Nasıl Yapılır Tarif


Tarçın Ruloları
Tarçın Ruloları malzemesi;
1 paket instant maya
1 çay bardağı süt
3 kaşık şeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 yumurta
3,5 - 4 çorba kaşığı kadar tere yağı
Toplam 4 bardak un önce 3 bardak kullanılacak

Tarçın Rulolarının İç Malzemesi
2 kaşık tarçın
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
12 avuç dövülmüş ceviz
Vanilya Sosu
Çikolata Sosu
1 bardak süt
1 kaşık un
3 tatlı kaşığı şeker
5 damla sıvı vanilya
Çikolata sosu için 2 – 3 kaşık kakaolu fındık ezmesi




Tarçın Ruloları Nasıl Yapılır

Kaynatmadan 1 çay bardağı süt ısıtın. Isıtılmış süt, 3 çorba kaşığı şeker ve mayayı hamur yoğurma kabında birkaç dakika yoğurun. Üstüne 3 su bardağı un ilave edin. Yoğurmaya devam edin. Hamura önce birinci sonra da ikinci yumurtayı kırın. Bu arada yoğurmaya devam edin. Tereyağı ufak parçalar halinde hamura ekleyin. 1 su bardağı kadar un ilave edip yoğurmayı sürdürün. Sertçe bir hamur yapın. Hamurun üstünü bir bez ile örtüp yarım saat dinlendirin.

Bu arada tarçın rulolarının iç malzemelerini bir kase içine koyup çırpın. Beklemeye alın. Yarım saat sonunda dinlendirilmiş ve kulak memesi kıvamına gelmiş olan hamuru ikiye bölüp her bir parçayı oklavayla açın. Açtığınız hamurların üstüne, tarçın rulolarının iç malzemelerini karıştırıp çırparak hazırlamış olduğunuz harcı sürün. Hamurları rulo şeklinde sarın. İki parmak genişliğinde parçalara dilimleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ya da margarinle yağlayın. Hazırladığınız ruloları fırın tepsisine dizin. Ruloları bir sürede bu şekilde bekletin. Bu sırada tarçın ruloları biraz daha mayalanmış olacak.

Tarçın Rulolarının Üstüne Dökülecek Olan Vanilya Sosu Nasıl yapılacak
Bir kabın içinde sütü unu ve toz şekeri çırpın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Kıvamı koyulaştığı zaman 5 damla vanilya aroması ekleyin.  Bir müddet daha pişirip ocaktan alın. İçine 2- 3 tatlı kaşığı kakaolu fındık ezmesi ilave edip çırpın. Daha sonra kısık  ateşte karıştırın kaynatmadan bir süre karıştırın. Vanilyalı sosu ocaktan alıp. Daha sonra kullanılmak üzere bir kenarda bekletin.

Tarçın rulolarını dizip beklettiğiniz fırın tepsisini önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırına sürün. Üzeri kızarana kadar pişirin. Tarçın rulolarının üstü pişince fırından alıp rulolar ılıyıncaya kadar bekletin. Daha sonra ılık tarçın rulolarının üzerine sıvı vanilya ve çikolata sosu dökün. Afiyet olsun
Tarchy

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder