Search

26 Mart 2013 Salı

Alman Pastası Tarifi - Kolay Alman Pastası Nasıl Yapılır


Alman Pastası Yapmak İçin Kullanılacak Malzemeler

Kolay Alman Pastası
Yarım su bardağından bir parmak fazla yoğurt
1,5 su bardağı şeker
3 yumurta
2,5 bardak un
1 hamur kabartma tozu
1 vanilya
100-150 gram kadar nebati yağ

Alman Pastasının Krema Malzemesi
500 gram süt
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 kaşık ek nebati yağ
4 kaşık un
1 tane daha ek yumurta
1 limon kabuğunun rendesi ya da 1 paket daha ek vanilya
Pudra şekeri



Kakaolu Alman Pastası Nasıl Yapılır


100-150 gram kadar nebati yağı kısık ateşte eritin. Yumurta, şeker, yoğurt ve eritilmiş nebati yağı bir kaba aktarın. Bir iki karıştırdıktan sonra içine 2,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket de hamur kabartma tozu katıp mikserle güzelce çırpın. Karışımı kek kalıbına ya da margarinle yağladığınız borcama veya fırın tepsisine aktarın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün.

Kekiniz pişerken kremayı hazırlayın. Bir tencerenin içine 4 kaşık un, 1 su bardağından biraz daha az şeker, 1 adet yumurta ve yarım kilo süt koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebinin üzerine 1 kaşık nebati yağ, rendelenmiş limon kabuğu ya da vanilya ekleyin. Nebati yağ eriyince muhallebiyi ocaktan alın.

Kekiniz pişince fırından alın ve ılımaya bırakın. Keki enlemesine ikiye bölün. Birinci parçanın üstüne muhallebiyi sürün. Kekin ikinci parçasını muhallebili kekin üstüne kapatıp soğutun. Üstüne kafi miktarda pudra şekeri veya şeker kırıkları vesaire dökerek süsleyin.

Aynı tarifi tercihinize göre kakaolu olarak yapmanız da mümkün. Afiyet olsun
Kolay Alman Pastası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder