Kremalı Patates Yapmak İçin Kullanılacak Malzemeler
Fırında kremalı patates |
1 bardak süt
1 kutu krema
Yeteri kadar eski kaşar peyniri
Baharatlar kafi miktarda tuz ve karabiber
2 - 3 diş kabukları soyulmuş sarımsak
Kremalı Patates Nasıl Yapılır
Bir tencerenin içine patatesleri ve sarımsakları soyup daireler halinde dilimleyin. İçine süt, krema, kafi miktarda tuz karabiber ve arzuya göre diğer baharatları katarak pişirin. Patetesler yumuşayınca tencereyi ocaktan alıp hepsini fırın tepsisine aktarın.Karışımın üzerine, üstünü tümüyle kaplayacak şekilde kaşar peyniri rendeleyip önceden 225 dereceye ısıtılmış olan fırına koyun. Kaşar peynirler kızarınca fırından alın.
Afiyet olsun
Fırında kremalı patates |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder