Search

8 Mart 2013 Cuma

Kestaneli Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi



Kestaneli Kek Pasta Malzemeleri
3 yumurta
1 çay bardağı kadar toz şeker
2 çay bardağı civarı un
Yarım limonun kabuğunun rendesi
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya

Pastanın Dolgusu İçin Kullanılacak Malzemeler
2,5 bardak süt
3 kaşık un
5 kaşık toz şeker
1 paket daha vanilya
1 kaşık tereyağı
2 kaşık kakao
Yarım kilo haşlanmış kestane




Kestaneli Pasta ve Kestaneli Rulo Pasta Nasıl Yapılır

Toz şekeri ve yumurtayı çırpın. Ardından Üstüne diğer hamur malzemesini ilave edin. Bir süre daha çırpın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt koyun ya da yağlayın. Hazırladığınız pasta hamurunu fırın tepsisine boşaltın. Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırına koyup kısa bir süre pişirin. Hamur pişmeli ancak yumuşaklığını kaybetmemeli yani şekillendirilebilir olma özelliğini kaybetmemeli. Hamur pişince rulo gibi sarın. Bir süre bu konumda kalmalı ve rulo şeklini almalı.

Hamura şeklini verdikten sonra dolgu malzemesini hazırlayın. Bir tencerede sütü, unu, ve şekeri kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ilave edin. Muhallebiyi ikiye bölün. Birinci yarısına kakao ilave edin. Daha önceden rulo haline getirdiğiniz hamuru açın. Yağlı kâğıt kullandıysanız kâğıdı çıkarıp atın. Rulosunu açtığınız hamurun üzerine muhallebinin kakao katılmamış kısmını dökün. Hamura yayın. Önceden iyice haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kestaneleri ezin. Ezilmiş kestaneyi muhallebi döktüğünüz hamurun üstüne yayın. Hamuru tekrar rulo halinde sarın. Önceden ısıtılmış fırına tekrar koyun. Hamuru çiğ kalmayacak ve pişecek kadar ancak çok uzun olmayan bir süre fırında tutun.  Fırından alıp hazırlamış olduğunuz keke (pandispanyaya) daha önceden hazırlamış olduğunuz kakaolu muhallebiyi sürün. Üstüne bir miktar daha kestane koyun. Üstüne Hindistan cevizi, renkli çubuk şeker, çikolata rendesi ya da başkaca pasta malzemeleri dökerek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder