Kestaneli Kek Pasta Malzemeleri
3 yumurta
1 çay bardağı kadar toz şeker
2 çay bardağı civarı un
Yarım limonun kabuğunun rendesi
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
Pastanın Dolgusu İçin Kullanılacak Malzemeler
2,5 bardak süt
3 kaşık un
5 kaşık toz şeker
1 paket daha vanilya
1 kaşık tereyağı
2 kaşık kakao
Yarım kilo haşlanmış kestane
Kestaneli Pasta ve Kestaneli Rulo Pasta Nasıl Yapılır
Toz şekeri ve yumurtayı çırpın. Ardından Üstüne diğer hamur
malzemesini ilave edin. Bir süre daha çırpın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt koyun
ya da yağlayın. Hazırladığınız pasta hamurunu fırın tepsisine boşaltın. Önceden
180 derecede ısıtmış olduğunuz fırına koyup kısa bir süre pişirin. Hamur pişmeli
ancak yumuşaklığını kaybetmemeli yani şekillendirilebilir olma özelliğini
kaybetmemeli. Hamur pişince rulo gibi sarın. Bir süre bu konumda kalmalı ve
rulo şeklini almalı.
Hamura şeklini verdikten sonra dolgu malzemesini hazırlayın.
Bir tencerede sütü, unu, ve şekeri kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak
pişirin. Tencereyi ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ilave edin. Muhallebiyi
ikiye bölün. Birinci yarısına kakao ilave edin. Daha önceden rulo haline getirdiğiniz
hamuru açın. Yağlı kâğıt kullandıysanız kâğıdı çıkarıp atın. Rulosunu açtığınız
hamurun üzerine muhallebinin kakao katılmamış kısmını dökün. Hamura yayın. Önceden
iyice haşlayıp kabuklarını soyduğunuz kestaneleri ezin. Ezilmiş kestaneyi
muhallebi döktüğünüz hamurun üstüne yayın. Hamuru tekrar rulo halinde sarın. Önceden
ısıtılmış fırına tekrar koyun. Hamuru çiğ kalmayacak ve pişecek kadar ancak çok
uzun olmayan bir süre fırında tutun. Fırından
alıp hazırlamış olduğunuz keke (pandispanyaya) daha önceden hazırlamış
olduğunuz kakaolu muhallebiyi sürün. Üstüne bir miktar daha kestane koyun. Üstüne
Hindistan cevizi, renkli çubuk şeker, çikolata rendesi ya da başkaca pasta
malzemeleri dökerek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder