Search

25 Mart 2013 Pazartesi

Mantarlı Omlet Tarifi


Mantarlı Omlet İçin Kullanılacak Malzemeler

Mantarlı omlet
5 ya da 6 adet kültür mantarı
2 tane yumurta
1 adet küçük ya da yarım orta boy kuru soğan
1 adet sivri biber
2 diş kabukları soyulmuş sarımsak
1 tatlı kaşığı kadar un
Yarım çay bardağı süt
Kafi miktarda tuz, zeytinyağı ya da sıvı yağ, karabiber, kırmızı pul biber.




Mantarlı Omlet Nasıl Yapılır

Tavada sıvı yağı ısıtın. İçine soğan ve sivri biberi ince ince dilimleyin. Kavurun. Soğan pembeleşince üstüne sarımsakları dilimleyip kavurmaya devam edin. Bir iki karıştırıp ince dilimlenmiş kültür mantarını katın. Kısık ateşte mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.

Bu arada bir kasenin içinde yumurta, un ve sütü karıştırıp çırpın.

Kavurmakta olduğunuz kültür mantarları suyunu çekince kasede çırptığınız un, süt ve yumurta karışımını hafifçe tavaya dökün.

Tava ileri geri ya da sağa sola sallanarak düşük hararetli ateşte pişirilir. Altı pişince ters çevrilerek üstte kalan yüzü de pişirilir. Yumurtayı ters çevirmek için tavanın üstüne tencere kapağı konularak tava kapakla beraber çevrilebilir. Ancak elinizi yakmamak için mantarın suyunun ve yağın çekmiş olduğuna emin olmalısınız. Gerekiyorsa metal spatula benzeri bir mutfak gereci kullanabilirsiniz. Süslemek için üzerine maydanoz kıyın.

Afiyet olsun
Mantarlı omlet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder