Search

3 Mart 2013 Pazar

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi - Tatlılar


Kadayıf Sarma Malzemesi

350 gram Kadayıf
1 adet yufka dilerseniz 2 adet olarak da kullanabilirsiniz (Böreklik yufka)
1 bardak ceviz içi ,
Yarım bardak dövülmüş fındık içi
250 gram tereyağı veya margarin
Kadayıf Dolama Şerbet Malzemeleri
2.5 bardak su
2.5 bardak toz şeker
yarım limon suyu




Yufkalı Kadayıf Sarma Nasıl Yapılır Tarifi

Şerbetini hazırlamak için suyu ve şekeri tencerede kaynatın. Su kaynayınca yarım limonun suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Düz bir zemine yufkayı yayın. Kadayıfı didikleyerek ufalayın. Tutam tutam alarak kadayıfı yufkanın üstüne serpin. Dövülmüş cevizi ve fındığı da yufkanın üstüne sepin. Yufkanın altından üstüne doğru sararak rulo yapın. Bir iki parmak kalınlığında dilimleyin. Yuvarlak kızartma tepsinizi yağlayıp üstüne dizin. Margarin ya da tercihe göre tereyağı eritin. Eritilmiş yağı kadayıflı yufkalara sürün. 225 dereceye ışıtmış olduğunuz fırında üstü kızarıncaya dek ve yarım sa30 dakika kadar bir süre pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp ılımasını bekleyin. Üstüne soğuk şerbet döküp minimum 3 saat dinlendirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder