Search

9 Mart 2013 Cumartesi

Ispanaklı Cevizli Pasta Tarifi


Ispanaklı Cevizli Pastanın Malzemesi

Hamuru İçin Kullanılacak Malzeme
Yarım kilo ıspanak
1,5 bardak şeker
2 bardak un
1 çay bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım bardak sıvı yağ ya da zeytinyağı

Ispanaklı Pasta İç Malzemeleri ve Krema Yapmak İçin Kullanılacak Malzemeler
2,5 bardak süt
3 kaşık un ve yarım paket  nebati yağ
5 kaşık toz şeker
1 paket daha vanilya




Ispanaklı Cevizli Pasta Nasıl Yapılır


Ispanakları yıkayıp doğrayın. Bir tencereye koyup suyunu çekene kadar kısa bir süre kavurun. Kavurduğunuz ıspanağı çekerek veya rendeden geçirerek püre haline getirin. Rondo da kullanabilirsiniz.

Yumurtayı ve şekerinizi mikser yardımıyla veya elle iyice çırpın. İçerisine sıvı yağ ve vanilya ekleyin. Birkaç kere daha çırpın. İçine un, kabartma tozu, püre haline getirmiş olduğunuz ıspanağı ve dövülmüş cevizi ekleyin ve çırpmaya devam edin. Mikser de kullanabilirsiniz. Karışımı yağlamış olduğunuz pasta kalıbına aktarın. Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırına atıp keki pişirin. Takriben 30 35 dakika civarı bir süre pişirin. Fırından alın ve kekin kenarlarından bir miktar alıp ufalayın.

Ispanaklı Cevizli Pastanın İç dolgu kremasının Hazırlanma Aşaması
Tencereye 2,5 su bardağı (2,5 bardak) süt koyun. İçine un ve şeker ekleyip kısık ateşte ve sürekli karıştırarak pişirin. Süt muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan alın. İçine vanilya döküp çırpın.

Fırından alıp bir kenarda soğumaya bıraktığınız kekinizi ortadan ikiye bölün. Üstüne hazırlamış olduğunuz iç muhallebinin (iç dolgu malzemesinin) yarısını her yere eşit gelecek şekilde dökün. Muhallebiden (iç dolgu malzemesinden) bir kısmını da kekin üstüne sürün. Muhallebinin diğer yarısına yani elinizde kalan iç dolgu malzemesine margarini ilave edin. Mikser yardımıyla iyice çırpın. Buzluğa koyun. Yaklaşık 10 - 15 dakika kadar dondurucuda tutun. Buzluktan çıkarıp mikser yardımıyla yeniden çırpın. Bu iç harcını da kekin üstüne sürün. Eğer arzu ederseniz muhallebinin ikinci yarısına margarin ekleyip dondurucuda bekletip sonra yeniden çırpmak ve kekin üstüne sürmek yerine krem şanti hazırlayıp sürmeyi de tercih edebilirsiniz. Yani hangisi kolayınıza gelirse onu yapın.
Bu aşamayı tamamladıktan sonra daha önce kekin kenarlarından ayırıp ufalamış olduğunuz parçaları da pastanın üzerine serpin. Pastayı süslemek için renklendirilmiş kırık şeker, Hindistan cevizi, rendelenmiş çikolata vesaire de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder