Search

7 Mart 2013 Perşembe

Bezelyeli Sebzeli Pilav Tarifi - Sebzeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır


Sebzeli Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
2 bardak pirinç
1 çay bardağından yarım parmak kalınlığı daha az bezelye
1 tane büyük boyutta ya da 2 küçük havuç
1 adet orta boy soğan
2 - 3 diş kadar sarımsak
1 et ya da tavuk bulyon (1 paket değil paketin içinden 1 tane)
Kâfi miktarda domates ya da sulandırılmış domates salçası
4 bardak su
1,5 – 2 kaşık arası bir miktar tereyağı
Kâfi miktarda sıvı yağ
Arzuya göre ve üstüne koymak için yeterli miktarda dereotu




Bezelyeli Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

Pirinçleri yıkanın. Yarım saate yakın bir süre soğuk suda bekletin.  Pirinci kevgir yardımıyla süzün. Soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyup yıkadıktan sonra bıçakla ince ince dilimleyin. Bezelyeyi ve havuçları yıkayın. Havucu yıkayıp kabuğunu temizledikten sonra küp küp yemeklik kesin.  Pilav yapılacak tencerenin içine az bir miktar sıvı yağ koyun. Soğanı ve sarımsağı kavurun. Soğan kavrulurken ara ara ve kasık yardımıyla soğanı karıştırın. Üstüne havucu ve bezelyeleri ilave ederek bir süre daha kavurun. Bu sırada malzemeleri kasık yardımıyla karıştırmaya devam edin. Malzemeler kafi miktarda kavrulunca içine bir miktar tereyeğ ekleyin. Üstüne pirinç ekleyin ve kısık ateşte kavurmaya devam edin. Pirinçleri yakmamaya dikkat edin. Bu arada ılıcak bir suyun içinde tavuk ya da et bulyonu eritin Bulyon kullandığınız markanın paketinde yazıldığı miktarda kullanılacak. Tencereye bir su bardağı pirinç için iki su bardağı su oranında olacak şekilde ılık su ve eritilmiş bulyonu ilave edin. Tencereye 1-2 çorba kaşığı sulandırılmış salça ya da 1-2 adet kabukları soyulup rendelenmiş domates ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Karıştırmak zorlasana kadar yani pirinçler kırılmayacak kadar bir süre pilavı karıştırmayı sürdürün. Daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar ama yakmadan pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Pilavın üstüne buharı ve nemi alması için dilimlenmiş ekmek koyun. (Varsa kuru ekmek koyun) Ekmekler nemi alıp yumuşayınca kuru ekmekleri üstünden alın ve pilavın üzerine dereotu serpin. Afiyet olsun
Bezelyeli Sebzeli Pilav

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder