Search

23 Mart 2013 Cumartesi

Kremalı Patates Tarifi


Kremalı patates yapmak için gerekli malzemeler
3 orta boy patates
1 bardak süt
1 kutu krema
baharatlar, karabiber ve yeteri kadar tuz
Rendelenmiş eski kaşar peyniri
2 ya da 3 diş kabukları soyulmuş sarımsak




Kremalı patates nasıl yapılır


Öncelikle patatesler yıkanıp soyun. Daireler haninde cips gibi ama kalın bir şekilde dilimleyin. 3 diş sarımsağın kabuklarını soyun ve ince daireler şeklinde dilimleyin.

Dilimlenmiş patatesleri ve sarımsakları bir tencereye koyun. Üzerine sütü ve kremayı ekleyip damak tadınıza göre baharatları, karabiberi ve yeteri kadar tuzu ilave edin. Tencereyi orta hararetli ateşin üstüne koyun. Patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
yumuşayınca ocaktan alıp fırın kabına aktarın.

Karışımın üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpip önceden 210 dereceye ısıtılmış  fırına sürün. Karışımın üstündeki kaşar peynir eriyip kızarıncaya dek fırında pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder