Fırında Pratik Kolay Tavuk Nasıl Yapılır
Fırında Tavuk malzemesi ;
- 5-6 adet tavuk budu
- 2 büyük boy patates
- 4-5 diş sarımsak
- 4-5 adet arpacık soğan
- 2 adet çarliston biber
- kimyon
- kekik
- karabiber
- pulbiber
- tuz
- sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1/2 limon suyu
- 1 adet fırın poşeti
Fırında Tavuk Tarifi
- Öncelikle tavuk butlarını yıkayıp, limonu ve balı karıştırdığımız sosu sürelim bu butlarınızın nar gibi kızarmasını sağlayacak
- diğer yanda patatesleri yıkayıp soyalım elma dilimi şeklinde keselim
- soğan ve sarımsakları soyup bütün şekilde hazırlayalım, biberler 2 ye veya 3 parçaya bölelim.
- tüm sebzelerimizi derin bir kaseye koyalım sıvı yağ koyup tüm baharatları ve tuzu karıştıralım dilerseniz başka sebzelerde ekleyebilirsiniz en son butlarımızı da atıp harmanlayalım
- fırın poşetinin içine unu koyup sallayalım heryana unun yayıldığından emin olup, tüm malzemesimizi fırın poşetine yerleştirelim ve klipsini kapatıp kürdan veya çatal ile poietin belirli yerlerini delelim
- 180 C° - 200 C° arasında sıcaklıkta yaklaşık 50 dk budlar kızarana kadar pişirelim
- Yanına bulgur (pirinç)pilavı eşliğinde havuç tarator veya Hardal soslı roka ile servis edelim.
Ve yemeğimiz hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder