Search

15 Şubat 2013 Cuma

Fırında Tavuk Poşette Tavuk Tarifi

Fırında Pratik Kolay Tavuk Nasıl Yapılır

 Fırında Tavuk malzemesi ;
  • 5-6 adet tavuk budu
  • 2 büyük boy patates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 4-5 adet arpacık soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • kimyon
  • kekik
  • karabiber 
  • pulbiber
  • tuz
  • sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1/2 limon suyu
  • 1 adet fırın poşeti
 Fırında Tavuk Tarifi
  • Öncelikle tavuk butlarını yıkayıp, limonu ve balı karıştırdığımız sosu sürelim bu butlarınızın nar gibi kızarmasını sağlayacak
  • diğer yanda patatesleri yıkayıp soyalım elma dilimi şeklinde keselim
  • soğan ve sarımsakları soyup bütün şekilde hazırlayalım, biberler 2 ye veya 3 parçaya bölelim.
  • tüm sebzelerimizi derin bir kaseye koyalım sıvı yağ koyup tüm baharatları ve tuzu karıştıralım dilerseniz başka sebzelerde ekleyebilirsiniz en son butlarımızı da atıp harmanlayalım
  • fırın poşetinin içine unu koyup sallayalım heryana unun yayıldığından emin olup, tüm malzemesimizi fırın poşetine yerleştirelim ve klipsini kapatıp kürdan veya çatal ile poietin belirli yerlerini delelim
  • 180 C° - 200 C° arasında sıcaklıkta yaklaşık 50 dk budlar kızarana kadar pişirelim
  • Yanına bulgur (pirinç)pilavı  eşliğinde havuç tarator veya Hardal soslı roka ile servis edelim.
Ve yemeğimiz hazır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder