Search

15 Şubat 2013 Cuma

Ispanaklı Tavuk Sarması

Ispanaklı Tavuk Sarması malzemesi ;

300 gr ıspanak
1 orta boy soğan
2 adet tavuk göğsü
1 adet yumurta
kaşar peyniri
galeta unu
tuz , karabiber , kırmızı pul biber
Kızartmak için çiçek yağı

Ispanaklı Tavuk Sarması Nasıl Yapılır
Ispanakların köklerini ve saplarını temizleyin bol suda yıkayıp , doğrayın
Soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım , az sıvı yağda soğanları kavurup doğranmış ıspanakları kavuralım , suyunu salıp çekip pişmesini sağlayalım , tuz ,  karabiber , kırmızı pul biber koyup soğuması için bir kenara bırakalım.
tavuk göğsünü ince şekilde keselim 1 tavuk göğsünü 3 parçaya ayıralım gerekiyorsa inceltmek için dövelim
Parçalanmış tavuk göğsünün içine 1 yemek kaşığı ıspanak onun üzerine küçük bir parça kaşar koyup sarın , kürdanla yan tarafından kızartırken açılmaması için batırın
Yumurtayı çırpıp tavuk sarmalarını yumurtaya bulayıp ardından galeta unlayıp , kızgın yağda her yeri kızarana kadar kızartıp , kürdanlarını çıkarıp sıcak olarak servis edelim,
Dilerseniz yanına bulgur pilavı veya pirinç pilavı ayrıca salata ile servis edebilirsiniz ,
Ve yemeğimiz hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder