Havuç Tarator malzemeleri
3 - 4 tane orta boy havuç
2-3 diş sarmısak
1 veya 1,5 su bardak kadar yoğurt
kırmızı pul biber , nane , tuz
2 avuç iri çekilmiş ceviz
2 kaşık zeytinyağı
Havuç Tarator Cevizli Havuç Tarator Tarifi
Havuçları yıkayın kabuklarını kazıdıktan sonra rendeleyin. Havuçlarımızı sıvı yağda kızattın. Tuz ekleyip karıştırarak biraz daha kızartın. Kapağını kapatın ve yumuşatın. Havuçlar kavrulunca irice çekilen cevizleriekleyip soğumaya bırakın. Yoğurdun içine sarmısakları rendeleyin. Soğumuş cevizli havuçları ve zeytinyağını sarmsaklı yoğurda ekleyin. Nane kırmızı pul biber ilave edin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder