Search

15 Şubat 2013 Cuma

Cevizli Havuç Tarator Tarifi


Havuç Tarator malzemeleri
3 - 4 tane orta boy havuç
2-3 diş sarmısak
1 veya 1,5 su bardak kadar yoğurt
kırmızı pul biber , nane ,  tuz
2 avuç iri çekilmiş ceviz
2 kaşık zeytinyağı




Havuç Tarator Cevizli Havuç Tarator Tarifi 


Havuçları yıkayın kabuklarını kazıdıktan sonra  rendeleyin. Havuçlarımızı sıvı yağda kızattın. Tuz ekleyip karıştırarak  biraz daha kızartın. Kapağını kapatın ve yumuşatın. Havuçlar kavrulunca irice çekilen cevizleriekleyip soğumaya bırakın. Yoğurdun içine sarmısakları rendeleyin. Soğumuş cevizli havuçları ve zeytinyağını sarmsaklı yoğurda ekleyin. Nane kırmızı pul biber ilave edin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder