Search

15 Şubat 2013 Cuma

Çökertme Kebabı Tarifi



Çökertme Kebabı İçin Kullanılacak Malzemeler

2 orta boy patates
400 gram biftek ya da antirkot
2 - 3  kaşık tereyağ
Ezilmemiş bütün top kKarabiber
 arzuya bağlı kişi sayısı kadar biber
Çökertme Kebabının Etinin Marinesi İçin Malzemeler
1 bardak süt
1 orta boy soğan
3 - 4 diş sarmısak
Kimyon , karabiber , pul biber,nane
1 yeşil biber ,
Kırmızı biber
Çökertme Kebabının Sosunda Kullanılacak Malzeme
Kâfi miktarda yoğurt
1 - 2 diş sarmısak
1 Kaşık tereyağı
Domates salçası
Nane, pul biber


Bodrum Çökertme Kebabı Tarifi

Etleri julyen olarak şeklinde doğrayın. Doğradığınız etleri bir kenara koyun ve marine etmek için kullanılacak malzemeleri hazırlayın. Marine malzemesi için soğan ve sarmısaların kabuklarını soyun. Soğanı 4 parçaya dilimleyip rondaya koyun. Üstüne sarmısakları ve 3 parçaya dilimlediğiniz biberleri de ilave edip rondodan geçirin. Rondadan geçirdiğiniz malzemeyi geniş bir kaba aktarın. Süt ve baharatları ilave edin. Etleri ekleyip 10 - 12 saat arası bir süre bu karışımda bekletin.  Marine işlemini uyguladıktan sonra tere yağını bir kapta eritin. Üstüne etleri koyun.  Kısık ateşte pişirin. Etler suyunu salıp çeksin.
Patatesleri soyup kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Etler kızarırken patatesleri de ayrı bir tavada kızartın. Patatesleri kızarınca üstüne biberleri de atıp beraberce kızartın. Suyunu salıp çeken Etlere 2 - 3 kaşık sıvı yağ ekleyip tane karabiberleri de koyun. Karıştırarak kızartın.
Tercihe göre pide veya ekmekleri servis tabağının tabanına dizin. Üstüne kızarmış patateslerinizi koyun. Onun da üstüne etleri dizin. Sarmısaklı sosu dökün. Yanına domates ve kızartılmış biberleri koyarak süsleyin. Tere yağını eritip içinde salçayı kavurun. Nane ve pul biber ilave edin. Bir süre kavurun. Yoğurtlu sosun üzerine salçayı dökün. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder