Çökertme Kebabı İçin Kullanılacak Malzemeler
2 orta boy patates
2 - 3 kaşık tereyağ
Ezilmemiş bütün top kKarabiber
arzuya bağlı kişi
sayısı kadar biber
Çökertme Kebabının Etinin Marinesi İçin Malzemeler
1 bardak süt
1 orta boy soğan
3 - 4 diş sarmısak
Kimyon , karabiber , pul biber,nane
1 yeşil biber ,
Kırmızı biber
Çökertme Kebabının Sosunda Kullanılacak Malzeme
Kâfi miktarda yoğurt
1 - 2 diş sarmısak
1 Kaşık tereyağı
Domates salçası
Nane, pul biber
Bodrum Çökertme Kebabı Tarifi
Etleri julyen olarak şeklinde doğrayın. Doğradığınız etleri bir
kenara koyun ve marine etmek için kullanılacak malzemeleri hazırlayın. Marine
malzemesi için soğan ve sarmısaların kabuklarını soyun. Soğanı 4 parçaya
dilimleyip rondaya koyun. Üstüne sarmısakları ve 3 parçaya dilimlediğiniz
biberleri de ilave edip rondodan geçirin. Rondadan geçirdiğiniz malzemeyi geniş
bir kaba aktarın. Süt ve baharatları ilave edin. Etleri ekleyip 10 - 12 saat arası
bir süre bu karışımda bekletin. Marine
işlemini uyguladıktan sonra tere yağını bir kapta eritin. Üstüne etleri koyun. Kısık ateşte pişirin. Etler suyunu salıp çeksin.
Patatesleri soyup kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Etler
kızarırken patatesleri de ayrı bir tavada kızartın. Patatesleri kızarınca üstüne
biberleri de atıp beraberce kızartın. Suyunu salıp çeken Etlere 2 - 3 kaşık
sıvı yağ ekleyip tane karabiberleri de koyun. Karıştırarak kızartın.
Tercihe göre pide veya ekmekleri servis tabağının tabanına
dizin. Üstüne kızarmış patateslerinizi koyun. Onun da üstüne etleri dizin. Sarmısaklı
sosu dökün. Yanına domates ve kızartılmış biberleri koyarak süsleyin. Tere
yağını eritip içinde salçayı kavurun. Nane ve pul biber ilave edin. Bir süre
kavurun. Yoğurtlu sosun üzerine salçayı dökün. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder