Kol Böreği İç malzemesi
Yarım kilo ıspanak
2 kaşık sıvı yağ
Baharatlar; karabiber, tuz , pul biber kimyon
Arzuya göre iç malzemeleri; peynirli maydanozlu ya da
patatesli kıymalı iç malzemesi
Üstüne serpmek için çörek otu
Kol Böreği Harç Malzemeleri
1 bardak yoğurt
1 bardak süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Kâfi miktarda tuz
Kol böreği Tarifi
Kıymayı yağ koymadan tavaya koyun ve suyunu salıp çekinceye
kadar kavurun.Üstüne sıvıyağ ekleyin. Küp şeklinde doğranmış soğanları ilave
edip beraberce kavurun. Yıkanmış ayıklanmış ıspanağı ekleyip bir süre daha
pişirin. Tuzunu baharatını koyun. Bir iki kere daha karıştırıp ocağın altını
kapatın ve harcın bulunduğu tencereyi bir kenarda bekletin. Sütü, sıvı yağı,
yumurtayı ve kabartma tozunu bir kaba koyup iyice çırpın. Yufkaları düz bir
yere serip sütlü yumurtalı karışımı yufkaların üstüne tek tek sürün. Harç sürülen
iki yufkayı üst üste koyup üstüne ıspanaklı kıymalı iç harcını serpin. İç harcı
konulan yufkayı rulo olacak şekilde kenardan diğer uca doğru kıvırın. Yuvarlayarak
tepsiye yerleştirin. Aynı işlemi diğer yufkalar için de yapın ve tepside boş
alan kalmayacak şekilde içten dışa doğru yerleştirin. Üstüne kalan iç harcını
da serpip önceden 230 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya dek pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder