Search

2 Mart 2013 Cumartesi

Kıymalı Ispanaklı Kol Böreği Nasıl yapılır? Kol böreği tarifi


Kol Böreği İç malzemesi

1 orta boy soğan
Yarım kilo ıspanak
2 kaşık sıvı yağ
250 gram kıyma
Baharatlar; karabiber, tuz , pul biber kimyon
Arzuya göre iç malzemeleri; peynirli maydanozlu ya da patatesli kıymalı iç malzemesi
Üstüne serpmek için çörek otu

Kol Böreği Harç Malzemeleri
1 bardak yoğurt
1 bardak süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Kâfi miktarda tuz



Kol böreği Tarifi

Kıymayı yağ koymadan tavaya koyun ve suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.Üstüne sıvıyağ ekleyin. Küp şeklinde doğranmış soğanları ilave edip beraberce kavurun. Yıkanmış ayıklanmış ıspanağı ekleyip bir süre daha pişirin. Tuzunu baharatını koyun. Bir iki kere daha karıştırıp ocağın altını kapatın ve harcın bulunduğu tencereyi bir kenarda bekletin. Sütü, sıvı yağı, yumurtayı ve kabartma tozunu bir kaba koyup iyice çırpın. Yufkaları düz bir yere serip sütlü yumurtalı karışımı yufkaların üstüne tek tek sürün. Harç sürülen iki yufkayı üst üste koyup üstüne ıspanaklı kıymalı iç harcını serpin. İç harcı konulan yufkayı rulo olacak şekilde kenardan diğer uca doğru kıvırın. Yuvarlayarak tepsiye yerleştirin. Aynı işlemi diğer yufkalar için de yapın ve tepside boş alan kalmayacak şekilde içten dışa doğru yerleştirin. Üstüne kalan iç harcını da serpip önceden 230 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya dek pişirin. Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder