1 su bardağı ılık süt ya da su
Yarım çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Pizza Hamurunun Hazırlanması
Mayayı ve toz şeker ılık su ya da süt ile ezin ve 15 dakika civarı
bir süre bekletin. Kâfi miktarda tuz ve unun yarısını azar azar ilave edip
karıştırın. Arta kalan unu da katıp hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamur ele ve
kaba yapışmayana kadar yoğurun. Hamuru sıvıyağ ile yağladığınız kaba aktarın. Üstünü
nemli bezle örtün. Hamur çift kat olana kadar bekletin. Mayalanmış hamuru alıp
kabarıklığı gidene kadar yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Pizza yapılacak tepsiyi
yağlayın ve hamuru tepsiye yayın.
Pizza Salçası Yapmak İçin Malzemeler
8 adet domates
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı etli biber
1 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı sirke veya limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet karanfil
1/2 parmak büyüklüğünde çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Pizza Salçasının Yapımı
Soğanları ince ince kıyın. Soğanları pembeleşene dek kavurun. İçine
ince kıyılmış biberleri ekleyin. Bir iki dakika daha kavurun. İçine un ekleyip 2
- 3 dakika daha kavurun sonra da küçük parçalar halinde kıyılmış domatesleri
ilave edin. Bir süre daha kavurup kâfi miktarda su, karanfil ve tarçın ekleyin.
Kavurmaya devam edin. İçine yeterince tuz, toz şeker ve sirke ilave edip birkaç
defa daha karıştırıp ocaktan alıp süzgeçte süzün. Süzgecin içinde kalan posayı
ezin ve salça ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder