Search

25 Şubat 2009 Çarşamba

4


Kilo Vermenin 7 Altın Kuralı

1- İçinizdeki Negatif Hisler İle Yüzleşin
Kilonuzun size sürekli güvensizlik aşılamasına izin vermeyin
Olumsuz düşüncelerinizle yüzleşip onları yenmeye çalışın
Kendinizi kilonuzdan dolayı sınıflandırmayın
Uzun dönemde kilo kaybetmek istiyorsanız yenik bir tavır içine girmeyin motivasyonunuzu yüksek tutun ve umutsuz olmayın

2-Stresle Sağlıklı Biçimde Savaşın
Hayatınızda size stres unsuru olan noktaları tespit ederek onlarla sağlıklı bir biçimde başa çıkmayı öğrenin
Yemek yemekle olan duygusal bağınızıortaya çıkarın
Stres ve mutsuzluğa bağlı aşırı yemek yamekten kaçının
3-Çevrenizdeki Sağlıksız Gıdaları temizleyin
Ev, araba ve ofisindeki sağlıksız gıdaları atın
Arabaya bindiğinizde, en yakın fast-food restoranında mola vermeyin
Eğer hergün bu tip restoranın önünden geçiyorsanız yolunuzu değiştirin
Mutfağınıza beyaz un , şeker ,ekmek , bisküvi , şekerli içecekler ve benzeri ürünlerin girmesine izin vermeyin
Sadece diyet yapmak yerine, hayat stilinizi değiştirdiğinizi düşünün
4-Yemek Alışkanlıklarınızı Masaya Yatırın
Atıştırmalarınızı kontrol altına almayı öğrenin
Mevcut hayat stilinizin nedenlerini sorgulamanız, onu değiştirmenize yardımcı olacaktır.
Burdaki en önemli nokta, kendinize dürüst davranmak. Herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşününki bu sizin başlamak zorunda olduğunuz son diyetiniz olsun.
5- Yediğiniz Gıdaların Besin Değerlerine Dikkat Edin
Bir diyetisyene danışarak beslenme tarzınıza ve alışkanlıklarınızı olumlu yönde değiştirerek , sağlıklı bir şekilde kilo kaybetmeniz için neleri ne kadar  tüketeceğiniz ile ilgili danışmanlık alın.
Diyet bir disiplin işidir ve kendi motivasyonunuzu nasıl yönlendireceğinizle ilgilide pisikiyatrik danışmalık alabilirsiniz.
Diyetisyenin size oluşturduğu menüye odaklayarak kendinize bunu uygularken mutlu olmaya kanalize etmelisiniz Unutmayın bunu bir başka için değil önce kendiniz için yapıyorsunuz..
6- Spor Yapın
Düzenli olarak spor yapmayı ihmal etmeyin. Kilo verip sağlıklı olmak istiyorsanız , terlemeye hazır olun
Yapmaktan zevk aldığınız egzersizleri tercih edinki, sonradan sıkılıp bırakmayın
Spor yapmayı sevmesenizde, bunun hayatınız için vazgeçilmez bir unsur olduğunu unutmayın. ayrıca başladığınızda belki de seversiniz.
7- Sevdiklerinizden Destek Alın
Başarınızın temellerini oluşturan yedinci ve son kurala göre çevrenizde sizi sevenlerden bir destek ağı oluşturun.
Aileniz ve arkadaşlarınız , kilo verme ve daha sağlıklı bir yaşam için emek verdiğinizi bilmeli ve destek vermelidirler
Eğer bu hedefinizi onlarla paylaşırsanız, zor anlarınızda size umut verici sözler söyleyecek ve yemeklerde bir tabak daha almanız için ısrar etmeyeceklerdir
Bu yüzden sizi sevenleri bu sürece dahil edin birde bakarsınız , onlara da kendi hayatlarını değiştirmek için ilham vermişsiniz.
elele dergisi diyet kitabından alıntıdır










Damla Çikolatalı Topkek (Muffin)

Malzemeler;
3 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı yoğurt
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı damla çikolata
2 kahve fincanı sıvıyağ
Yapılışı;
Yumurtaları toz şeker ile birlikte karıştırma kabında çırpın
Yoğurt ve sıvıyağ ekleyin 1-2 defa daha çırpın
Un kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edin
Katı bir kek karışımı elde edene kadar karıştırın
Üuffin kalıplarına 1.5 çorba kaşığı kadar paylaştırın
Üzerlerine damla çikolata serpiştirin
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dk. kadar pişirin
Not : bu kek çok fazla pişirilmez ısıtılmış fırında 20-25 dk. yeterlidir...

Afiyet olsun benim yerinmede yiyin

















Tahinli Piyaz

Malzemeler;
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 çay bardağı tahin
1 çorba kaşığı sirke
1 limon suyu
3 diş sarımsak
kuru soğan (ben mor soğan kullandım)
2 tatlı kaşığı kimyon
pulbiber tuz nane(naneyi ben ekledim başka baharatlarda ekleyebilirsiniz)
sızma zeytiyağı
Yapılışı;
Tuzlu suyun içinde fasulyeler haşlanır, haşlanan fasulyeden 3 yemek kaşığı ayırılır.
Derince bir kase içerisinde zeytinyağı,sirke, sarımsak(rendelenmiş),limon suyu,kimyon ve tahin ekleyip karıştırın
3 yemek kaşığı ayırmış olduğunuz fasulyeleri çatalla ezip hazırladığınız tahinli sosun içerisine ekleyin
kurusoğanı yarım ay şeklinde ince ince doğrayın
fasulyeleri servis tabağına alın doğradığınız soğanları üzerine serpin
hazırladığınız tahinli sosu fasulyelerin üzerine dökün dilerseniz sumak veya pulbiber serpepip zeytinyağı gezdirin
ince kıyılmış maydanoz ve zeytin ile süsleyip servis edebilirsiniz
tarife ek olarak sirkem az olduğu için nar ekşiside kullandım., yumurta haşlayıp ekleyedebilirsiniz.
Afiyet Olsun


























Ispanaklı Patatesli Rulo Börek

Ispanaklı Patatesli Börek Malzemeleri ;
500 gr ıspanak
2 patates
1 adet soğan
1 kilo yufka
1 diş sarımsak
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
karabiber
kırmızı pul biber
nane
tuz
1 yumurtanın sarısı
çörek otu
Ispanaklı Rulo Börek Nasıl Yapılır ;

Patatesleri haşlayıp küp şeklinde ufak ufak doğrayın veya ezin
Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyıp yağda kavurun
yıkadığınız ıspanağı doğrayıp soğanların içine ekleyin, ve kavurmaya devam edin
ıspanaklar pişince içine patatesleri ekleyip baharatları ekleyin
baharatlarını ve tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın
süt ve sıvıyağı karıştırarak börek harçını hazırlayın
1. yufkayı açın sütlü sıvıyağlı harçtan sürün ve üçgen şeklinde 4 e bolun
böldüğünüz yufkaların geniş kısımlarına ıspanaklı patatesli harçtan koyun sigara böreğinden büyük ve daha yayık olarak rulo haline getirin
tüm yufkaları aynı şekilde uygulayarak yağlanmış fırın tepsinize dizin
yumurta sarısını sürüp üzerlerine çörek otu serperek 180C° önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun











Kaşarlı Kabak Ve Havuçlu Fırın Köftesi

Sebzeli Fırın Köftesi Malzemeleri ;
200 gr kıyma
1 küçük boy kabak (rendelenecek)
1 orta boy havuç
1 küçük boy soğan
3 diş sarımsak
tuz, kimyon, kekik, karabiber
2 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
2 dilim süt ile ıslatılmış ekmek
Sebzeli Fırın Köftesi Tarifi ;
Ekmeğinizi yeteri kadar süt ile ıslatıp ufalayın, diğer tüm malzemeleride ekleyerek iyice yoğurun
kıymalı Karışımdan ceviz büyüklüğün de parçalar kopartarak misket biçiminde yuvarlayın
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tüm malzeme tükeninceye kadar yuvarlayıp önceden ısıttığınız 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.







Mavi Haşhaşlı Şerbetli Tatlı

MALZEMELER:
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBET iÇİN:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
KREMASI İÇİN;
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1/2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kaymak
1 paket krem şanti
üzeri için tarcın


YAPILIŞI:
Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 dakika kaynatın ve limon suyu ekleyip ocaktan alın.(limonum olmadığı için ben eklemedim)
Şekeri ve yumurtayı mikserde 5 dakika çırpın.
Sütü ve sıvıyağı katıp en düşük devirde malzemeler karışana kadar çırpın.
Kalan malzemeleri de ekleyin malzemeler karışana kadar karıştırın.
Yağladığınız orta boy kalıba hamuru boşaltın.
170 dereceli önceden ısınmış fırında hamuru pişirin.
Fırndan aldıktan sonra şerbeti ilave ederek içine şerbeti çekmesini sağlayın
Kekiniz ılınıp şerbeti içine çekerken sütü unu ve şekeri karıştırarak muhallebi kıvamını alması için karıştırarak kaynatın , kaymağı ekleyin altını kapatıp karıştırarak ılınmasını sağlayın ve bir paket krem şantiyi karışıma ekleyip hızlı hızlı çırpın muhalebi hafif akışkan olmalı buna dikkat edin.
kekinizin üzerine muhallebi karışımını dökün kendi kendine yayılmasını sağlayın
üzerine çay süzgecine koyduğunuz tarçını eleyerek yayın ..
Dolapta 1-2 saat dinlendirip  dilimleyerek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun











Alman Pastası

Kakaolu Alman Pastası Malzemeler; (6 kişilik)

1.5 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı toz şeker
3 adet yumurta
4.5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
125 gr eritilmiş margarin
Alman Pastası Dolgu Kreması Malzemeleri
1/2 kilo süt
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
üzeri için pudra şekeri
Kakaolu Alman Pastası Tarifi
Yumurta ve şekeri mikser yardımı ile çırpın, yoğurdu ve erimiş margarini ekleyerek çırpmaya devam edin
Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın
Hazırladığınız kek karışımını kelepçeli bir kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin
Kremayı hazılamak için un, toz şeker, yumurta ve sütü tencereye alarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin
Katılaşan muhallebiye limon kabuklarını rendesi ve margarini ekleyip margarin eriyene dek karıştırın ve ocaktan alın
pişirip soğuttuğunuz keki enlemesine ikiye bölün ilk parçayı servis tabagğnğza alıp üzerine kremayı yayın diğer parçayı kekin üzerine kapatın ve soğumaya bırakın
servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpip dilerseniz çilek ve nane yapraklarıyla süsleyin
 Afiyet olsun









Cheesecake Kolay Tarifi

Malzemeler;
25 adet  kedidilibisküvisi
1 paket 200gr labne peyniri
1 çay bardağı yoğurt
1 paket dr oetker cheescake yap
2.5 su bardağı süt
2 paket dr oetker böğürtlenli sos
2 paket yulaflı bisküvi artı 2 yemek kaşığı süt
75 gr eritilmiş margarin
Yapılışı;
2 paket yulaflı bisküviyi rondoda çekelim bir tavaya 75 gr. margarini eritelim içine çektiğimiz bisküvileri ve 2 yemek kaşığı sütü ekleyip iyice karıştıralım.
kelepçeli kalıba bisküvi karışımımızı döküp kaşık yardımıyla bastırarak tabana yaylım.
2.5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süte cheescake yap karışımını boşaltıp önce mikserin düşük hızında sonrada yüksek devirde toplamda 2 dk. çırpalım
üzerine 1 kutu labne peynirini ve yoğurduda ekleyip 1dk. daha çırpıp karışıma yedirelim
cheescake karışımını yulaflı bisküvimizin üzerine döküp kaşışığın ucuyla yayıp düzeltelim
yanlarına kedidili biskvilerini yerleştirip en üste hazır böğürtlenli sosu kaşığın tersi ile yayalım
Buzdolabında en az 2 saat dinlenirip kelepçeli kalıbımızı açalım üçgen dilim şeklinde servis edelim
Afiyet olsun





















Kabaklı Börek Hazır Yufkadan

Malzemeler;
125 gr margarin
5 adet yufka
3 orta boy kabak
1 soğan
1 patates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
dilerseniz 1 adet havuç (tarifte yoktu ben ilave ettim)
1/2 demek maydanoz
2 yumurta
1.5 su bardağı süt
tuz , karabiber

Yapılışı;
Kabakları ve patatesi yıkayıp rendeleyin, soğanı soyup ince ince doğrayın.
Sıvıyağı tavada kızdırın soğanı yumuşayıncaya kadar kavurun, kabağı akleyin 10 dk. kadar kavurup havucuda rendeleyip(tarifte yoktu sonradan eklendi) ekleyin, en son rendelenmiş patateside ekleyip kapağı kapalı olarak 5-6 dk kadar pişirin, tuzunu ve karabiberini ekleyerek ateşten alın
maydonozu yıkayıp kıyın, 1 yumurtayı bir kasede çırpıp sebzeli karışımınız ılınınca maydonozu ve yumurtayı ekleyip karıştırın
margarini eritin, kalan yumurtayı ve eritilmiş margari ile birlikte süte ekleyerek iyice çırpın
yufakanın 3 ünü elinizle iri parçalara bölün, fırıntepsisini yağlayın veya yağlı kağıtla kaplayın bütün kalan yufkalardan birini kenarları dışa sarkacak biçimde yayıp üzerine hazırladığınız sütlü karışımdan sürün
parçalanmiş bir yufkayı gelişi güzel yufkanın üzerine yerleştirin üzerine sütlü karışımdan gezdirin.  toplamda 3 adet yufka kabaklı harcın altında olacak şekilde ayarlayın parçalı şekilde dizin. (3 tane alta 2 tane üste şeklinde)
hazırladığınız kabaklı harcı ilave edip yufkaların üzerine yayın üzerini parçalanmış yufka ile kaplayın tekrar sütlü karışımdan sürüp kalan bütün yufkayı ikiye katlayarak üzerine kapatın en alta sermiş olduğunuz kenaraları sarkan yufkayı tepsinin içine doğru katlayarak kıvırın yufaknın en üzerine yine sütlü karışımdan heryerine eşit şekilde yedirerek sürün
önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişirin dilimleyerek sıcak servis edin
Afiyet olsun









Sünger Tatlısı

Sünger Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı sıvıyağ
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 limon kabuğu rendesi
Sünger Tatlısı Şerbeti Malzemeleri
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Sünger Tatlısı Nasıl Yapılır
Sünger Tatlısı Tarifi
Yumurta ve şekeri bir güzel çırpın yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin
Un ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın
Geriye kalan tüm malzemeleri koyarak karıştırın
Hamuru yağlanmış tepsiye dökün ve üzeri kızarana kadar pişirin
Şerbeti için bir tenecereye suyu ve şekeri koyarak kaynatın
Kek ılık şerbet sıcakken üzerine şerbetini dökün
1 gün boyunca tatlıyı dinlendirdikten sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz
 Afiyet olsun











Nar Ekşili Kısır

Malzemeler;
2 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
bir demet taze soğan
yarım demet maydanoz
1 limonun suyu
yarım su bardağı zeytiyağı
1/2 çay bardağı Nar ekşisi
kuru nane veya taze nane
kuru fesleğen
2 su bardağı sıcak su
kimyon, karabiber,tuz dilerseniz başka baharatlar
Yapılışı;
Bulguru kapaklı bir tencereye koyup, limon suyu ve tuzu karıştırın üzerine sıcak suyu ekleyip bulgurun üzerine ekleyin gerikalan suyuda ekleyip karıştırıp kapağını kapatın 30 dk kadar dinlendirin
başka bir kaba nar ekşisi,zeytinyağı, kuru fesleğen , kuru nane karıştırıp bekletin
Bulgur demlendikten sonra içine biber ve domates salçasını ekleyerek yoğurarak yedirin
zeytinyağı ile hazırladığınız sosuda ekleyerek karıştırmaya devam edin
ince ince kıydığınız taze soğan ve maydanozu ayrıca baharatlarıda ekleyip karıştırın
marul yapraklarıyla servis edin dilerseniz yanına birrer dilim limonda koyarak servisinizi tamamlayabilirsiniz
Afiyet olsun












Zeytinyağlı Bakla


Malzemeler;
1kg bakla
1 limon suyu
3 soğan
1 dal taze sarımsak
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı sıcak su
5-6 dal dere otu
tuz

Yapılışı;
Baklaları yıkayıp ayıklayın kararmaması için yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin
 Soğanı sarımsağı temizleyip ince ince doğrayın
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin unu ilave edip kavurun baklayı süzüp ekleyin sarımsağı ilave edip karıştırın kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dk. pişirin
Toz şeker, tuz sıcak su ve kalan limonun suyunu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin
Dereotunu temizleyip kıyın baklaların üzerine serpip tencerenin kapağını kapatarak soğumaya bırakın
Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile soğuk olarak servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun.










Sarburma (Patatesli-Kıymalı) (SARIBURMA)

Malzemeler;

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Un
Tuz, karabiber
3-4 adet patates (çiğ olarak rendelenmiş)
250-300 gr peynir veya irimşik
arzu edilirse kıyma

Yapılışı;
Sıvı yağ, yoğurt, tuz ve un karıştırılır, gerekirse su ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hamur bezelere ayrılır ve her bir beze 2-3 mm kalınlığında açılır,
İç malzemeleri karıştırılır kıyma isteniyorsa çiğ olarak ve ya kavrularakta konulabilir.
Yufka bir kaç kaşık sıvı yağ yağlanır ve iç malzemesi parça parça yayılır, yufka bir ucundan başlanarak kendi içinde yuvarlanıp rulo yapılır ve tepsinin ortasından başlanarak kendi etrafında döndürülerek sarılır.
Üzerine her tarafını kaplayacak şekilde eşit mikrarda karıştırılmış sıvı yağ ve yoğurt karışımı sürülür ve sıcak fırında her yeri kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun











Katlama

Katlama Tarifi

Katlama Malzemeleri :
13 yemek kaşığı un
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 bardak su
Yufkaların arasına sürmek için 300 gr. tereyağı
Kızartmak için ayçiçek yağı
Toz şeker

Katlama Tarifi :
Derin bir kaba 1 çay bardağı ay çiçek yağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz ve 1 bardak ılık su konduktan sonra 13 yemek kaşığı un azar azar eklenerek hamur yoğrulur.
Kulak memesi kıvamındaki hamur orta büyüklükte on eşit parçaya ayrılır. Her bir beze nişasta ile çok ince bir yufka şeklinde açılır.
300 gr. tereyağı ocakta eritilir. Üzerlerini kapatacak şekilde tereyağı sürülen üç tane yufka üst üste konduktan sonra rulo şeklinde kıvrılır.
 Kıvrılan yufka orta büyüklükte 6 eşit parçaya bölünür. Her bir parça kesilen uç kısımlarından bastırılarak top şekline getirilir ve tekrar çay tabağı büyüklüğünde açılır.
Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlandıktan sonra bol miktardaki kızgın ay çiçek yağında kızartılır. İçinin çiğ kalmaması için ağır ateşte kızartın
Her iki tarafı da pembeleştikten sonra servis tabağına alınır. Katlamalar sıcakken üzerine bir miktar toz şeker serpilir. (Şekerin erimesi için bu işlem mutlaka sıcakken yapılmalıdır.) Arzu edilirse sade şekilde de servis edilebilir
Afiyet Olsun
















Acı Bademli Siyah Beyaz Kurabiye

Malzemeler:
220 g (2 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı Hamur Kabartma Tozu
70 g (1 çay bardağı) Pudra Şekeri
150 g yumuşak margarin
1 tutam tuz
2 damla Acıbadem Aroması
1-2 tatlı kaşığı Kakao
1 yemek kaşığı süt
Dolgu:
1 poşet Bitter Glazür
Hazırlanışı:

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine pudra şekeri, margarin, tuz ve acı badem aromasını ve biraz nişasta ayrıca rondoda un haline gelene kadar çekilmiş fındık ilave edip iyice yoğurun.
 Hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçasına kakao ve süt ekleyip yoğurun. İki hamuru ayrı ayrı streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Süre sonunda hamurları hafif unlanmış tezgahta merdane ile 2 mm kalınlığında ayrı ayrı açın. Açtığınız hamurları 5 cm çapındaki kalıpla kesin, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 12-15 dakika
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkartın, kenarından kesin ve bir kaseye dökün.
 Beyaz kurabiyelere glazür sürüp siyah kurabiyeleri yapıştırın. Kurabiyelerin tamamını bu şekilde hazırlayıp kalan glazür ile üzerlerini süsleyin.
Afiyet Olsun











Alman Pastası

Malzemeler;
2 adet Yumurta(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı Şeker
1 çay bardağı Süt
1 çay bardağı Elenmiş Un
1 paket Kabartma Tozu
2 su bardağı(krema için) Süt
2 yemek kaşığı(Krema için) Un
2 yemek kaşığı(Krema için) Toz Şeker
1 çay kaşığı Margarin
1 paket Vanilya
Yapılışı;
Önce oda sıcaklığında yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çırpın.
Daha sonra un, süt ve kabartma tozunu ekleyerek pürüzsüz bir hamur oluşturun.
Hamuru yuvarlak borcam ya da kalıba dökerek 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Kek pişerken margarin ve vanilya hariç krema malzemesini sos tenceresine ya da küçük bir tencereye alın.
Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Krema kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
Pişen kekin soğumasını ekleyin, soğuyan keki ikiye bölün ve içlerine kremasını koyarak üstüne pudra şekeri serpin.
Dilerseniz şekerlemelerle süsleyin,

Kaynak: http://www.mucizelezzetler.com/tarif-detay/2/tatlilar/alman-pastasi

Afiyet Olsun














Elmalı Tırtıl Kurabiye

Malzemeler ;
hamur malzemeleri;

1 paket oda sıcaklığında margari
1 çay b. süt
1 çay b. şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 adet yumurta
     İç malzemeleri ;
3 adet elma
Ceviz
1 çay k. tarçın
Yapılışı ;
Derin bir kap içerisine süt, margarin yumurta ve şeker karıştırılarak boza kıvamına getirilir , ardından un kabartma tozu ve vanilya eklenerek kulak memesi kıvanmında bir hamur elde edilir

bu hamur 5 - 6 eşit parçaya bölünür her bir parça merdane yardımıyla açılır çok kalın olmamalı çota ince açılmamalıdır açılan bu hamurlar uzun üçgen şeklinde kesilir geniş olan kısmına elma harçı konulara yuvarlanır.


180° pişirilir. biraz soğuduktan sonra çay süzgeci yardımıyla üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder