Karnıbahar Kızartması Malzemeleri ;
Orta boy
karnabahar
1 şişe maden suyu
Un
2 yumurta
Karabiber, tuz
Sıvı yağ
Sodalı Karnıbahar Kızartması Nasıl Yapılır
Karnabaharı beyaz
köpükler çıkıncaya kadar bir iki damla limon sıkılmış suda haşlayın.
Köpükler çıkınca
kevgirle karnabaharları alın ve soğuk suya atın. Biraz durduktan sonra süzün.
Yumurtayı çırpın,
çok az un ve maden suyuyla karıştırın. Çok akıcı olmayan, bulamaç kıvamı olacak
şekilde bir sos hazırlayın.
Karabiber ve
tuzunu koyun.
Haşlanan
karnabaharları önce una, sonra sosa batırın. Yağda kızartın.
Üstüne sarımsaklı
yoğurt döküp veya yoğurtsuz da servis yapabilirsiniz.
Sodalı Karnıbahar Kızartması Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder